Isi vinde cu 1 miliard de dolari afacerea construita de la zero. Totul a inceput cu un clip amuzant

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 12:48
18936 citiri
Isi vinde cu 1 miliard de dolari afacerea construita de la zero. Totul a inceput cu un clip amuzant
Foto: YouTube

Simtul umorului iti aduce avantaje inclusiv in lumea afacerilor. Ne-o demonstreaza americanul Michael Dubin, care este pe cale sa devina mai bogat cu 90 de milioane de dolari. Dubin este cunoscut mai ales ca tipul care a facut un clip foarte nostim.

In 2012, americanul a postat pe YouTube un videoclip prin care dadea de veste lumii despre noua sa companie, Dollar Shave Club. Modelul de afacere prezentat de el consta in vanzarea de lame si aparate de ras, care sa le fie livrate abonatilor direct acasa, pentru abonamente incepand de la 1 dolar pe luna.

Datorita umorului innascut al lui Dubin, foarte apreciat de public, videoclipul a devenit extrem de popular pe internet. Compania a crescut constant in urmatorii patru ani si Dubin se pregateste acum sa incheie tranzactia vietii.

Recent, Unilever a anuntat ca va cumpara Dollar Shave Club, suma vehiculata pentru tranzactie fiind de 1 miliard de dolari. Acest lucru va ajuta compania sa isi consolideze pozitia in raport cu regele industriei aparatelor de ras, Gillette, care face parte din Procter&Gamble, scrie Wall Street Journal.

Spotul care l-a facut faimos l-a costat pe Dubin 4.500 de dolari si a meritat fiecare cent. Acesta detine 9% din actiuni si ar urma sa primeasca 90 de milioane de dolari in urma tranzactiei.

Nascut in Pennsylvania, americanul de 37 de ani si-a cultivat latura umoristica urmand timp de opt ani cursuri de comedie improvizata la Upright Citizens Brigade din New York. In paralel, a lucrat in domeniul televiziunii si al marketingului.

Dincolo de divertisment

Desigur, abilitatea de a starni hohote de ras nu ar fi fost suficienta pentru crea o afacere viabila. Intr-o industrie care evolueaza intr-un ritm lent, Dubin a indentificat si a exploatat nemultumirea consumatorilor fata de costul aparatelor de ras, dar si fata de ideea de a merge la cumparaturi pentru acest produs banal.

Ideea pentru Dollar Shave Club s-a nascut in 2010, in urma unei discutii cu tatal unui prieten. Acesta l-a rugat pe Dubin, care avea o oarecare experienta in domeniul comertului electronic, sa-l ajute sa vanda 250.000 de aparate de ras pe care le cumparase din Asia.

Dubin, care a pornit afacerea chiar din apartamentul sau din Venice, California, a pus bazele unei echipe formate din fosti directori ai unor companii precum News Corp, AOL si Gilt Groupe.

Modelul de afacere pe baza de abonare propus de el a fost primit cu neincredere la inceput.

Ken Hill, care conduce divizia americana a producatorului coreean de aparate de ras Dorco, isi aminteste de prima sa intalnire cu Dubin, inainte ca Dorco sa devina furnizor al Dollar Shave Club si unul dintre investitorii companiei.

"Purta pantaloni albi, tenisi si arata de parca tocmai a coborat din pat. (Modelul de afacere - n.red.) nu era suficient de convingator pentru a semna un contract, dar cu singuranta era suficient de convingator pentru a-l asculta (pe Dubin - n.red.) ", a spus Hill.

In martie 2014, videoclipul sau a aparut online, iar comenzile au inceput sa curga. Dubin avea o mica imprimanta care functiona aproape 24 de ore pe zi, cu un ventilator langa ea pentru a nu se supraincalzi. Etichetele cu adresele clientilor erau colectate in saci de gunoi, aruncate peste gard pentru centrul de ambalare si lipite pe pachete in ziua urmatoare.

De atunci, gama de produse a companiei a fost extinsa. Dollar Shave Club vinde in prezent bunuri de ingrijire personala pentru barbati care variaza de la produse pentru ingrijirea parului la geluri de dus si la servetele umede.

Compania a strans investitii in valoare de 150 de milioane de dolari, numarul abonatilor a ajuns la 3,2 milioane, iar veniturile sale sunt pe cale sa depaseasca 200 de milioane de dolari anul acesta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dollar Shave Club, #Unilever cumparare companie , #afaceri de succes
Comentarii