Compania Uber, data in judecata de un sindicat britanic

Joi, 30 Iulie 2015, ora 09:27
2358 citiri
Compania Uber, data in judecata de un sindicat britanic
Foto: Ziare.com

Unul dintre sindicatele cele mai importante din Marea Britanie a anuntat miercuri ca a lansat o actiune in justitie impotriva societatii de transport cu masini private Uber pentru salariile si conditiile de munca nesatisfacatoare ale soferilor.

Sindicatul GMB, care are circa 631.000 de membri, estimeaza ca Uber - uriasa companie americana a masinilor de turism cu sofer (VCT) - ar trebui sa-si plateasca soferii cu salariul minim britanic, sa le asigure timp de odihna si sa le garanteze concediile.

Potrivit unui purtator de cuvant al GMB, compania - prezenta in 50 de tari si a carei valoare este estimata la 50 de miliarde de dolari - "isi incalca obligatia legala de a le furniza drepturi fundamentale in materie de salarii, concedii, sanatate, securitate, disciplina si in caz de conflict".

Aeroporturile si garile din Paris, blocate de taximetristii scosi din minti de Uber (Video)

Un foarte mare numar dintre soferii Uber care sunt membri ai sindicatului "au cerut acest gen de interventie", a adaugat purtatorul de cuvant, nefiind totusi in masura sa precizeze cati soferi Uber sunt membri ai sindicatului.

Unul dintre motivele principale pentru care soferii aleg sa conduca pentru aceasta companie este ca "le place sa fie proprii lor patroni", a precizat el.

"In calitate de angajati, soferii ar conduce in timpul unor intervale orare prestabilite, ar castiga un salariu fix pe ora, si-ar pierde libertatea de a conduce pentru alte societati si flexibilitatea individuala de care sunt atat de atasati", a sustinut purtatorul de cuvant.

Compania Uber este foarte populara pentru preturile sale inferioare celor practicate de companiile de taxi profesioniste si pentru facilitatea de utilizare a aplicatiei sale pentru a comanda o cursa.

Ea este acuzata in schimb de companiile de taxi ca face concurenta neloiala, iar numeroase municipalitati si uneori chiar tari ii reproseaza ca nu respecta reglementarile in vigoare pentru taxiuri, in special in gestionarea pasagerilor handicapati si securitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Uber proces Marea Britanie, #Uber acuzatie justitie , #afaceri de succes