De la doamna Lucia, la Madame Lucie - Poveste delicioasa cu o romanca si macarons

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 22:42
17509 citiri
De la doamna Lucia, la Madame Lucie - Poveste delicioasa cu o romanca si macarons
Foto: Facebook/Madame Lucie

Azi va spunem povestea delicioasa a Madame Lucie, un brand care a pornit de la zero si a ajuns sa stabileasca standardele in Romania in ceea ce priveste micul si pretentiosul desert frantuzesc - macarons.

De profesie biolog, insa pasionata de prajituri, doamna Lucia s-a tranformat in 2010 in Madame Lucie. Pentru a o cunoaste mai bine, Ziare.com a stat de vorba cu fiul sau, care in urma cu trei ani a transformat pasiunea si talentul mamei sale intr-o afacere de succes.

Astfel, in primavara lui 2010, tanarul francez de origine romana Alexandre Gorj a inceput productia dulciurilor preferate ale Catherinei de Medicis intr-un laborator din Bucuresti, dupa o reteta desavarsita de insasi Madame Lucie.

Cum s-a transformat doamna Lucia in madame Lucie

De la trei ani, Alexandre s-a stabilit cu familia la Strasbourg. In 2009, s-a intors in Romania si a deschis magazinul Decathlon, dar dupa numai cateva luni a demisionat, pentru ca si-a dorit sa faca ceva ce-i apartine.

"Parintii mei au emigrat in Franta, cand eu eram copil. Mi-am luat licenta in marketing si management sportiv la UMB din Strasbourg si am un master in management la universitatea din Montana, SUA. Am venit in Romania pentru a deschide primul magazin Decathlon, dar am demisionat dupa cateva luni pentru a-mi incepe businessul Madame Lucie", ne-a povestit Alexandre Gorj.

De unde a pornit ideea unui business cu dulciuri? "Mi-am dorit foarte mult propria afacere si la inceput am explorat mai multe idei - French Wine Bar, Bio Fast Food, dar am ales sa construiesc o afacere dulce! Familia mea e gurmanda, iar mama, Lucia, a fost dintotdeauna pasionata de pregatirea prajiturilor in casa. A invatat sa faca macarons la celebrul Hotel Ritz din Paris, si-a perfectionat retetele pana in momentul in care am fost pregatiti sa deschidem un laborator in Bucuresti.

Madame Lucie ma defineste ca persoana si reprezinta o buna parte din cotidianul meu. Atunci cand ai un business, te identifici cu el si e normal sa fie asa, consider ca doar in aceasta maniera poti sa obtii rezultate semnificative", puncteaza Alexandre.

A fost nevoie de multa munca si, mai ales, pasiune, dar cu micul desert, tanarul antreprenor a reusit sa schimbe gusturi. Si mentalitati, daca tinem cont ca, in 2010, lumea asocia termenul "macarons" cu pastele si Italia.

Madame Lucie, puncteaza fiul doamnei Lucia, este 100% despre pasiune: pasiunea pentru gust, pentru calitate, pentru inovatie, subliniind ca in spatele brandului este o echipa entuziasta si foarte multa munca.

"Este extrem de important pentru noi sa ne dezvoltam organic, sa evoluam de la luna la luna si sa tinem permanent cont de feedback-ul clientilor nostri", mentioneaza tanarul antreprenor.

Secretul unui desert perfect

De curand, Madame Lucie a aniversat trei ani, timp in care echipa completa a ajuns la 35 de iubitori de macarons. Zilnic, din laboratorul Madame Lucie ies cateva mii de macarons, sute de cupcakes, torturi si prajituri, care pot fi cumparate in Bucuresti, Constanta, Sibiu, Chisinau si, incepand cu 30 mai, si la Iasi.

"Macarons sunt extrem de pretentioase. Sunt dependente de tehnica, de temperatura, de umiditate, de ingredientele folosite. Importam direct ingrediente de foarte buna calitate si respectam exact reteta rafinata in timp de Madame Lucie insasi", puncteaza tanarul francez.

Un macaron, ne-a explicat Alexandre Gorj, este perfect daca:

- este facut cu pudra fina de migdale, are un gust intens

- este usor crocant in exterior

- cremos si aromat in interior

- este inconjurat de dantela

- are un strat generos de crema

- are o suprafata fina, fara denivelari

- este rotund, dar nu bombat

In ceea ce priveste publicul Madame Lucie, acesta este format din "persoane educate, care calatoresc, care apreciaza un desert fin si bine facut. In general dupa ce gusta un macaron Madame Lucie clientul se fidelizeaza".

"In prezent avem 22 de sortimente permanente si cateva editii speciale (Valentine's, Martisor, Craciun, Halloween): Ciocolata, Ciocolata - Violeta, Ciocolata - Banana, Caramel - Unt sarat, Cafea, Vanilie, Cocos, Fistic, Trandafir, Grepfrut - Afine, Lamaie, Lamaie verde - Busuioc, Mar cu Scortisoara, Portocala cu Sofran si Mac, Zmeura, Visine, Mojito, Pina Colada, Sex on the Beach, Cosmopolitan, Cuba Libre, Tequila Sunrise.

Nu exista un best seller permanent, dar mereu sunt in top 3: ciocolata-banana, zmeura si fisticul", ne-a marturisit fiul doamnei Lucia. Pe langa deserul preferat al Catherinei de Medicis, la Madame Lucie se mai gasesc cupcakes, ciocolata, dulceturi sau sampanie, iar la comanda pregatim multe tipuri de torturi si prajituri.

"Macaronul este incununarea rafinamentului francez in materie de produse de cofetarie cu un motiv", le-a transmis, in final, Alexandre celor care nu au gustat pana acum din micul desert.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Madame Lucie povesti succes, #Madame Lucie macarons, #Madame Lucie brand macarons , #afaceri de succes