Domeniile unde vor fi cele mai multe inovatii in anul 2015

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 07:36
4864 citiri
Domeniile unde vor fi cele mai multe inovatii in anul 2015
Foto: westliberty.edu

Anul 2015, care se apropie cu pasi repezi, va aduce multe inovatii in cateva domenii.

Business Insider a explicat care vor fi acestea.

Inchiriezi si vinzi... absolut orice

Pleci in vacanta si nu are cine sa aiba grija de casa? Sau ai putea inchiria temporar o camera? Vrei sa mergi undeva cu masina si ai un loc in plus? Exista o multime de afaceri, tot mai infloritoare, prin care oamenii ofera astfel de servicii.

Una dintre cele mai cunoscute este Uber, o aplicatie mobila ce permite oricarui sofer sa transporte persoane si sa fie platit pentru asta.

Cineva care vrea sa ajunga din punctul A in punctul B cauta pe Uber un sofer inscris, il cheama prin aplicatia mobila, iar la sfarsitul calatoriei i se ia automat de pe card contravaloarea. Ea este disponibila in 53 de tari si valoreaza 18 miliarde de dolari.

A creat aplicatia care ii sperie pe taximetristi. Povestea fondatorului unui imperiu de miliarde

Similar, Airbnb este o platforma prin care turistii pot inchiria camere, apartamente sau chiar o locuinta intreaga, direct de la proprietar. Ea cuprinde peste 190 de destinatii din intreaga lume.

Pe de alta parte, SnapGoods pune in legatura persoane gata sa ofere spre inchiriere obiectul de care alti concetateni au nevoie.

Iar acestea sunt doar cateva exemple. Insa in anul 2015 vom vedea un interes si mai mare al oamenilor care vor vrea sa vanda sau sa inchirieze totul, chiar si spatiul de depozitare din pod sau garaj, arata sursa citata.

Platile mobile

Platile mobile au luat avant in 2014, iar un bun exemplu in acest sens este Starbucks. Lantul de cafenele a inregistrat 7 milioane de astfel de tranzanctii pe saptamana in Statele Unite. Mai concret, acest lucru inseamna o sesime din clientii sai aleg aceasta varianta de plata.

Iar, odata cu lansarea serviciului Apple Pay in octombrie, platile mobile au castigat tot mai mult teren.

Zvonurile arata ca si rivalul companiei americane, Samsung, ar pregati ceva similar. Potrivit unor surse, producatorul seriei de smartphone-uri Galaxy ar fi incheiat un parteneriat cu start-up-ul LoopPay.

Samsung vrea sa dea o lovitura celor de la Apple: In ce domeniu vor concura gigantii IT

Noua platforma de plati mobile ar urma sa fie lansata anul viitor. Cu ajutorul ei, utilizatorii nu vor mai plati cu cardul sau cash in magazinele partenere, ci prin apropierea telefonului de un dispozitiv de la casa de marcat a magazinelor partenere.

Si nu va fi singura initiativa de acest gen. Sursa citata sustine ca tot mai mult start-up-uri vor inflori in jurul acestui ecosistem, care va ajuta tot mai mult micile afaceri.

Toata lumea isi va putea deschide propria afacere

Acum este mult mai usor sa iti deschizi o afacere.

Poti face plati fara cash, livrarea dureaza doar cateva ore, iar pe Internet poti gasi aproape orice ai nevoie. In plus, mobilitatea afacerii tale e data de smartphone-uri si tablete.

Nu e de mirare ca in prezent iti poti deschide o afacere de patru ori mai rapid si cu de 10 ori mai putini bani ca in 2005.

Cele mai bune tari in care sa faci afaceri: Pe ce loc se afla Romania si cine este in frunte

In plus, nu mai e nevoie sa renunti la slujba ca sa iti urmezi visele. De fapt, le poti face linistit pe amandoua, comenteaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#inovatii 2015, #domenii inovatii 2015 , #afaceri de succes