Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O afacere cu sosete colorate de un milion de dolari

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 13:57
11379 citiri
O afacere cu sosete colorate de un milion de dolari
Foto: Facebook/Soxy Premium Socks

O idee simpla, dar cu potential, fructificata intr-un mod ingenios, le-a adus fratilor Vaisman o afacere de sapte cifre.

Firma infiintata de Boris Vaisman, 28 de ani, si de fratele sau Albert, 22 de ani, va avea venituri de un milion de dolari anul acesta. Soxy, cu sediul in Toronto, livreaza clientilor in fiecare luna cate cinci perechi de sosete viu colorate, pentru 45 de dolari, scrie Forbes.

"Sosetele le aduc barbatilor voiosie si incredere", sustine Boris.

Ideea afacerii le-a venit din intamplare. In 2013 au lansat un magazin online de obiecte vestimentare pentru barbati. Sase luni mai tarziu, in timp ce studiau datele vanzarilor, au avut o revelatie.

Au transformat 300 de dolari intr-o afacere de 60 de milioane, in doar doi ani

"Am observat ca o mare parte din comenzi includeau sosetele cu modele amuzante pe care le vindeam. Nu am inteles de ce. Am intrebat zeci de clienti si am aflat ca barbatii sunt extrem de limitati la serviciu cand vine vorba de a iesi in evidenta si de a se exprima prin intermediul vestimentatiei. Poarta tot timpul acelasi vechi costum", explica Albert.

Cei doi frati au descoperit, astfel, ca sosetele pot reprezenta un mod amuzant prin care barbatii se pot diferentia la locul de munca, purtand in fiecare zi a saptamanii diferite modele inedite.

"Din acel moment ne-am schimbat afacerea si am decis sa ne concentram doar pe sosete", spune Albert.

In primele sase luni au avut venituri de 50.000 de dolari, ceea ce i-a incurajat sa mearga mai departe. Curand au decis sa produca propriile sosete, pentru a construi un brand mai puternic. Prin intermediul Alibaba.com au gasit un producator in Coreea de Sud si au inceput sa-si creeze propriile modele.

Jacheta "minune", o idee cu un succes rasunator. Aveau nevoie de 20.000 de dolari, dar au strans 9 milioane

Soxy nu este prima companie care a descoperit pasiunea clientilor pentru sosete colorate si are de infruntat o competitie puternica.

Pentru a construi Soxy cu un buget restrans, fratii au apelat la strategii precum servicii personalizate pentru clienti sau atragerea de clienti pe Instagram.

Abordarea lor da roade. Pana in septembrie, fratii Vaisman au vandut mai mult de 150.000 de perechi de sosete, in 40 de tari. Si-au facut pe parcurs o multime de prieteni fani ai sosetelor.

"Credem ca cel mai bun mod de a castiga clienti este sa ne imprietenim cu ei", afirma Albert.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#afacere sosete, #afacere succes , #afaceri de succes