O firma romaneasca a castigat marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 10:08
5349 citiri
O firma romaneasca a castigat marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva

Marele Premiu al celui de-al 41-lea Salon International de Inventii de la Geneva a fost decernat firmei romanesti MB Telecom pentru 'Roboscan 2M Aeria', un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicitatii vineri de organizatorii manifestarii.

Inventia este destinata serviciilor vamale, armatei, aeroporturilor si companiilor aeriene, transmite AFP.

Aparatul permite radiografierea avioanelor, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabanda sau alte amenintari aflate la bord ori ascunse in cavitatile tehnice ale aeronavelor.

Cu acelasi prilej, au mai fost recompensate si alte inventii din totalul celor 40 prezentate la standul Romaniei, cel mai mare ca suprafata la acest Salon.

Firma Gnosis Kernel a primit Premiul Presei Internationale pentru sistemul sau de securizare a cardurilor cu banda magnetica.

Gabriel Rizea si colaboratorii au intrat in posesia Premiului acordat de Ministerul Educatiei si Stiintei din Rusia pentru produsul lor fitoterapeutic cu actiune complexa in normalizarea nivelului de colesterol.

Premiul Asociatiei pentru Stiinta si Tehnologie 'Technopol Moscova' i-a revenit fizicianului Aurel Enache pentru instalatia sa de tratare a combustibilului in vederea cresterii puterii calorice.

Premiul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) din Romania a avut doi castigatori. Nicolae Vasile si colaboratorii au fost apreciati pentru convectorul electric motor destinat incalzirii cladirilor, iar Corneliu Birtok-Baneasa pentru filtrul sau de aer superaspirant.

Constantin Oprean si colaboratorii au intrat in posesia premiului oferit de Parcurile Stiintei si tehnologiei din Hong Kong pentru izolatia de sera contra pierderilor prin conductie termica terestra.

Premiul Universitatii Islamice Azad din Iran i-a revenit echipei conduse de inginerul Liviu Daniel Ghiculescu care au prezentat un echipament pentru prelucrarea simultana a structurilor de microfante prin eletroeroziune asistata de ultrasunete.

Marian Crudu si colaboratorii au fost recompensati cu Premiul Universitatii Mehr-e-Alborz din Iran pentru compozitia si procedeul de tanare a pieilor de bovine.

La cel de-al 41 Salon International de Inventii de la Geneva au fost prezenti 725 de inventatori din 45 de tari ale lumii.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#firma Romania premiu Geneva, #premiu Geneva inventii Romania, #premiu inventii Geneva avioane , #afaceri de succes