Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PACK EXPO REPORT 2018: tinuta si calitate europeana la cea mai mare expozitie de packaging din regiune

Comunicat de presa
Joi, 24 Mai 2018, ora 14:02
9660 citiri
PACK EXPO REPORT 2018: tinuta si calitate europeana la cea mai mare expozitie de packaging din regiune

Pack Expo 2018, care a avut loc intre 16 si 19 mai 2018, a confirmat inca o data nivelul si tinuta de calitate a celei mai mari expozitii dedicate ambalajelor si solutiilor de ambalare din Europa de Sud-Est.

In cele 4 zile rezervate evenimentului, pavilionul B2 din Centrul Expozitional Romexpo-Bucuresti a fost gazda intalnirilor de afaceri productive, a ofertelor de parteneriat si a discutiilor axate pe informatii tehnice si de calitate.

Printre noutatile acestei editii s-au numarat lansarile de produse si echipamentele inovatoare expuse in premiera in Romania: echipamentul TL 650 Webomatic din clasa traysealer-elor, premiat la Anuga FoodTech, masina de tiparit digitala Digital ONE de la Mark Andy, echipamentul de stretch hood si solutiile automatizate pentru logistica de la iHope, masa de taiere Esko Kongsberg C44 adusa in premiera in Romania de Grup Transilvae, VideoJet 1860 - cel mai avansat sistem de marcare cu jet de cerneala disponibil pe piata in momentul actual, inovatii in materie de ambalaje reciclabile 100% de la Marsal.

Iata ce au declarat o parte din expozantii Pack Expo 2018, la finalul editiei:

"Eu cred, din ceea ce am observat, ca este un interes in a creste aceasta piata, in a aduce informatie tehnica si de calitate, iar partenerii cu care lucrez (care sunt din mai multe zone, Elvetia, Danemarca, Germania) mi-au spus ca Pack Expo are un nivel si o tinuta de calitate, comparativ cu alte targuri" - Horatiu Aurelian Martin, fondator iHope Real Romania, prezent pentru prima data la Pack Expo.

"Pavilionul arata foarte bine, este foarte mare, dar si organizarea este foarte buna. Ok, nu are aceeasi marime cu Labelexpo, dar este - sa zicem - un mic pavilion din Labelexpo (cea mai mare expozitie internationala pentru industria de ambalaje si etichete - n.r.) . " - Cristian Dobrota, director general Romprix Exim SRL.

"Pack Expo este un targ specializat pentru ambalare, este binevenit si important pentru tara noastra, pentru ca oamenii trebuie sa stie care sunt trendurile in ambalare la nivel mondial." - Mihai Ciobanu, director general ULMA Packaging Romania.

"Pack Expo este un targ de succes" - Iohanna Berea, Marketing Manager Grup Transilvae.

Conferinta Nationala "Deseurile de ambalaje: tendinte vs.eficienta"

Atmosfera de mare targ european a fost oferita si de speakerii de top prezenti la Conferinta Nationala pe teme de mediu "Deseurile de ambalaje: tendinte vs.eficienta", organizata in cadrul Pack Expo. La conferinta au participat peste 120 de persoane (reprezentanti de companii, autoritati, mass-media).

Taxa pe ambalaj, managementul deseurilor, impactul modificarilor legislative in materie de ambalaje asupra industriei alimentare, dar si tehnologiile inovatoare folosite in productia de ambalaje si etichete au fost principalele teme dezbatute in cadrul conferintei de reprezentanti ai Ministerului Mediului, presedinti de asociatii, distribuitori de echipamente, producatori de ambalaje si etichete, printre care Mihai Petre (DELOITTE Romania), Raul Pop (Ernst & Young Romania), Mariel Petric (Cora Trade), Linda Mauksch (ALPLA Group), Nathalie Bonk (Webomatic), Constantin Chiriac (ROMPAP) si Gabriel Moiceanu (FADI).

Conferinta a fost organizata de Romexpo, Euroexpo Fairs, revista Infomediu Europa (co-organizator) si Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (FADI), in colaborare cu Ministerul Mediului.

IOANA BOGDAN - castigatoarea trofeului YOUNG CHEF si a marelui premiu de 1000 de euro

Ioana Bogdan a fost desemnata castigatoarea celui mai mare concurs de ready meal din Romania - YOUNG CHEF by Angst & ULMA. Tanara a primit titlul si trofeul YOUNG CHEF, premiul de 1000 de euro, un abonament pe 12 luni la revista "Gastromedia" si un interviu in urmatorul numar al revistei, de dupa eveniment.

"A fost o experienta extraordinara, m-am bucurat foarte tare ca in finala am ajuns doua femei, asta a fost cred ca prima bucurie pentru ziua de ieri. Multumim juriului ca ne-a dat posibilitatea sa gatim intr-un numar mai mare si sa-i bucuram pe cat mai multi dintre cei care au fost astazi prezenti la acest eveniment. Sunt fericita, bineinteles, juriul a fost la mare inaltime, spectatorii, organizatorii. Per total, a fost o experienta senzationala care va dainui pe viata", a declarat Ioana Bogdan, castigatoarea trofeului YOUNG CHEF, dupa decernarea premiului.

Finala concursului a avut loc sambata, 19 mai 2018, in pavilionul B2 din Romexpo-Bucuresti, in cadrul Pack Expo 2018

Premiile Romanian Packaging Awards (editia II-a)

Tot in cadrul Pack Expo 2018 au fost decernate premiile Romanian Packaging Awards, concursul dedicat ambalajelor si etichetelor produse in Romania, ajuns la editia a II-a:

  • Categoria Ambalajul din carton ondulat (pentru retail) al anului: "Strauss Welcome Kit", realizat de RONDOCARTON pentru clientul STRAUSS Romania
  • Categoria Ambalajul flexibil al anului: "Bottle Bag", realizat de EXONIA HOLDING pentru Coca-Cola si Cramele Recas
  • Categoria Ambalajul din carton compact al anului: "Ghiozdanul Back To school", realizat de MAYR MELNHOF PACKAGING Romania pentru clientul Mondelez Romania
  • Categoria Eticheta anului: "SAMARO", realizata de ROMPRIX EXIM SRL pentru clientul Distileriile Bran
  • Categoria Ambalajul rigid din mase plastice al anului: juriul a decis sa nu acorde un premiu la aceasta categorie, intrucat produsele inscrise in concurs nu s-au ridicat la standardele de calitate impuse de regulamentul concursului.

Pack Expo, expozitia de ambalaje si solutii de ambalare din Europa de Sud-Est, este organizata de EUROEXPO Fairs si ROMEXPO Bucuresti.

Despre EUROEXPO

EUROEXPO Fairs este cea mai mare companie privata din Romania, specializata in organizarea de targuri, expozitii si evenimente speciale.

Cu o experienta de peste 15 ani in organizarea de targuri si expozitii noi, compania a inregistrat un trend ascendent si a reusit sa creasca anual atat numarul expozantilor, cat si pe cel al vizitatorilor.

Prin intermediul targurilor organizate (Metal Show, Baby Boom Show - editiile de primavara si toamna, PRINT&SIGN, Corporate Gifts Show, Pack Expo, Expo Plast, Cleaning Show, Textile Technology Show), compania a realizat o platforma profesionala de comunicare intre reprezentanti ai mii de companii din Romania si din strainatate, pozitionand compania in varful clasamentului celor mai buni organizatori de evenimente.

Targurile si expozitiile EUROEXPO ofera cadrul propice pentru interactionare, evenimente conexe informative si proiecte menite sa impulsioneze dezvoltarea economica.

Despre ROMEXPO

ROMEXPO S.A. este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, care imbina traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate in beneficiul expozantilor si vizitatorilor specialisti care, an de an, confirma buna reputatie a firmei.

Compania este recunoscuta si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii - UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala - CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor - CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa - EURASCO.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#PACK EXPO 2018 Bucuresti , #afaceri de succes