Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pilda companiilor care au grija de angajati. Ce inseamna un loc de munca bun

Duminica, 08 Martie 2015, ora 06:56
11783 citiri
Pilda companiilor care au grija de angajati. Ce inseamna un loc de munca bun

Ai grija de angajatii tai si ei vor avea grija de afacerea ta. Aceasta este considerata a fi regula de aur pentru toti cei care isi doresc un business de succes. Iar sfatul pare sa functioneze foarte bine in practica.

Reusita nu este asigurata doar printr-un pachet salarial atractiv, ci tine si de crearea unui mediu de lucru optim.

Revista Fortune a publicat recent topul 100 al celor mai bune companii pentru care sa lucrezi - fiind avute in vedere, printre altele, salariile si avantajele incredibile pentru angajati. Topul este realizat anual.

Fortune remarca faptul ca, incepand cu 1998, companiile incluse in clasament au avut o evolutie mult mai buna decat indicele bursier S&P 500, care contine 500 de companii mari listate la bursa americana, scrie Huffington Post.

Primele zece companii din lista Fortune sunt: Google, Boston Consulting Group, Acuity, SAS Institute, Robert W. Baird, Edward Jones, Wegmans Food Markets, Salesforce.com, Genentech si Camden Property Trust (vezi aici topul complet).

Sunt eligibile companiile o vechime de minimum cinci ani, care au mai mult de 1.000 de angajati.

"Investitii mai mari in oameni in ceea ce priveste salariile si beneficiile ajuta companiile sa aiba rezultate cu adevarat bune", sustine Zeynep Ton, profesor la MIT Sloan School of Management. Explicatia sa este simpla: joburile bine platite care ii motiveaza pe angajati duc in cele din urma la un profit mai mare pentru companie.

Cu toate acestea, printre angajatori sunt multi cei care includ personalul in categoria costuri fixe, care trebuie mentinute la un nivel cat mai scazut posibil. De multe ori, angajatii aleg sa paraseasca astfel de companii.

Desigur, o companie nu este apreciata doar pentru salariile mari si beneficiile generoase oferite. Mancarea gratuita si un birou frumos amenajat nu au nicio importanta pentru un angajat stresat, aflat in pragul epuizarii.

Cei mai buni angajatori sunt aceia care par interesati cu adevarat de bunastarea salariatilor lor si chiar de cea a familiilor acestora. De exemplu, Google, care se afla in funtea topului pentru a sasea oara, deruleaza programe de reducere a stresului.

De asemenea, un lucru mai putin cunoscut este faptul ca daca un angajat al companiei moare, sotul sau sotia sa primeste in urmatorii zece ani jumatate din salariul celui decedat. Valoarea actiunilor companiei au crescut puternic in ultimii sase ani, mai noteaza Huffington Post.

Potrivit unui articol publicat de New York Times, o companie buna pentru angajati este aceea in cadrul careia exista un mediu de lucru care le permite si ii incurajeaza pe acestia sa-si reincarce bateriile in mod consecvent, atat la locul de munca, cat si in afara programului. In acest mod vor fi capabili sa dea tot ce au mai bun.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#cele mai bune companii, #succes afaceri , #afaceri de succes