Povestea omului de afaceri care s-a imbogatit cu 86 de milioane de lire sterline intr-o singura zi

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 11:14
6274 citiri
Povestea omului de afaceri care s-a imbogatit cu 86 de milioane de lire sterline intr-o singura zi
Foto: Daily Mail

Un fost vanzator englez de articole de bucatarie, care acum detine propria companie, s-a imbogatit peste noapte.

John Roberts a listat pe bursa firma care sta in spatele site-ului AO.com, prin intermediul caruia se vand electrocasnice.

El detine 28,6% dintre actiuni, iar capitalizarea companiei sale a urcat vertiginos de la 113 milioane de lire la 456 milioane de lire, in cele 9 ore din prima zi de tranzactionare, scrie Daily Mail.

In consecinta, omul de afaceri este acum mai bogat cu 86 de milioane de lire sterline.

Cum a ajuns miliardar un imigrant care a trait din ajutoare - drumul incredibil al fondatorului WhatsApp

Tatal a cinci copii, el nu si-a finalizat studiile, insa a pornit propria companie in urma cu 14 ani, cand era inca angajat ca vanzator de articole pentru bucatarie la Moben Kitchens.

"Ca toate afacerile de succes, ideea mi-a venit intr-un bar. Era Ajunul Craciunului si stateam la masa cu Alan latchford, care a pariat pe o lira sterlina ca nu voi da lovitura", a marturisit John Roberts.

El a precizat ca nu auzise atunci de Internet, insa prietenul sau "de pahar" l-a ajutat in acest sens si a facut design-ul site-ului.

Ulterior, si-a folosit cardul de credit pentru a cumpara domeniul appliancesonline.co.uk pentru suma de 300 de lire si a mai strans de la familie si cunostinte inca 100.000 de lire pentru a pune compania pe picioare.

Insa investitia s-a dovedit a fi foarte profitabila in timp, avand in vedere ca afacerea sa reprezinta 24% din intreaga piata de bunuri de consum din Marea Britanie.

"Nu am fost stralucit la scoala - am renuntat fara sa obtin vreo calificare si m-am angajat la un depozit local care se ocupa de distribuirea produselor folosite in bucatarie. Asa am ajuns in aceasta industrie", a sustinut John Roberts.

Secretul succesului

In 2009, compania a inceput sa creasca vertiginos, iar omul de afaceri sustine ca acest lucru s-a datorat relatiei directe cu clientii sai.

AO.com are preturi mai mici decat magazinele de strada din Marea Britanie si ofera servicii precum livrare in aceeasi zi.

Mai mult, fiecare client care scrie un mesaj pe pagina de Facebook a companiei primeste o scrisoare semnata de el.

In prezent, AO are o mie de angajati, care primesc abonament la sala pentru doar 2 lire pe luna. De asemena, zilnic, ei sunt rasfatati de seful lor cu ciocolata si cipsuri.

John Roberts a incheiat interviul precizand ca vrea sa extinda in mai multe tari europene, prima tinta fiind Germania.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#om afaceri imbogatit peste noapte, #poveste succes afaceri, #poveste succes om afaceri , #afaceri de succes