Premii de 20.000 de euro pentru idei antreprenoriale de viitor la Future Makers

Comunicat de presa
Joi, 08 Februarie 2018, ora 13:24
6145 citiri
Premii de 20.000 de euro pentru idei antreprenoriale de viitor la Future Makers

Future Makers, program educational de antreprenoriat pentru 1.500 de tineri, ce cuprinde o competitie de idei de business pentru viitor cu premii de 20.000 de euro, se lanseaza joi, 8 februarie.

Evenimentul va gazdui o dezbatere despre viitor si ce ne asteapta in urmatorii ani, cu Nicoleta Eftimiu, General Manager Coca-Cola Romania, Sorin Mindrutescu, Country Manager Oracle Romania, Irina Anghel Enescu, Young Global Leader al World Economic Forum, Ioan Iacob, CEO Qualitance si alti antreprenori tineri de la Blinkr, UiPath, Taraba Virtuala, 7 card si Unlike Show.

Future Makers invita tinerii pasionati de antreprenoriat si de viitor sa isi puna ideile in aplicare in cadrul atelierelor de antreprenoriat si in cadrul competitiei de idei de business. Inscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro in perioada 8 februarie - 20 mai.

Angrenam peste 1.500 de tineri (20-29 de ani) din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova si alte centre universitare, in ateliere de antreprenoriat in perioada februarie-mai. Mai multe detalii despre ateliere aici.

Timp de 3 luni sprijinim in programul de incubare 50 de idei finaliste pe care le transformam in planuri concrete de business. Conectam echipele din incubator cu alte startup-uri din reteaua internationala a Global Shapers si oferim acces la mentori si antreprenori de succes.

La finalul competitiei, echipele vor avea pitch-uri in fata juriului. Premiile sunt in valoare de 20.000 de euro si urmaresc sa transforme ideile bune de azi in organizatii sustenabile de maine.

"Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce in Romania conversatia globala despre a patra revolutie industriala si schimbarile sociale generate de aceasta. Stim ca o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor disparea, dar credem ca tinerii sunt in pozitia de a participa la crearea unora noi si vrem sa ii ajutam. Un studiu pe care l-am realizat in peste 100 de tari din reteaua Global Shapers in 2017 arata ca 78,6% dintre tineri considera ca tehnologia va crea noi locuri de munca. Pentru cei mai multi, antreprenoriatul si gandirea antreprenoriala reprezinta factorii principali pentru dezvoltarea unui tanar (40%) alaturi de accesul la internet si la retele de socializare. In acelasi timp, 6 din 10 tineri considera ca dezvoltarea tehnologiilor va influenta in mod direct job-urile/cariera, iar jumatate cred ca le va afecta studiul si modul de invatare", explica Oana Toiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

Programul este finantat de Fundatia Coca-Cola si este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a retelei globale de organizatii de tineri a World Economic Forum si de Social Innovation Solutions, organizatie de sprijin pentru inovare si antreprenoriat social.

Evenimentul de lansare poate fi vizionat si live pe pagina de FB.com/futuremakers.ro.

Mai multe detalii despre eveniment si competitie pe www.futuremakers.ro sau la adresa de email loredana@futuremakers.ro, 0757185781.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Future Makers, #competitie idei business tineri, #finantare afaceri tineri , #afaceri de succes