Top companii din SUA fondate de imigranti - Google, Yahoo si eBay, printre ele

Sambata, 04 Mai 2013, ora 12:24
5313 citiri
Top companii din SUA fondate de imigranti - Google, Yahoo si eBay, printre ele
Foto: fwdnation.com

In timp ce politicienii americani dezbat efectele imigratiei asupra economiei tarii, ei ar trebui sa ia in considerare si faptul ca multe dintre companiile din Statele Unite au fost fondate de oameni care s-au nascut in alta parte.

De fapt, societatile infiintate de imigranti care sunt incluse in clasamentul Fortune 500 au avut, in 2011, peste 3,6 milioane de angajati in toata lumea si au generat venituri in valoare de 1,7 trilioane de dolari, in 2010, scrie Huffington Post.

In plus, aceasta tendinta pozitiva a crearii locurilor de munca nu este valabila doar pentru niste cazuri izolate.

Astfel, conform unui raport din 2012, imigrantii incep de doua ori mai multe afaceri noi in SUA decat nativii, iar din 2011, la astfel de firme sunt angajati 1 din 10 americani.

Situatia sta la fel si in alte tari. De exemplu, comunitatea romaneasca din Italia a demarat pana in prezent 37.000 de societati, plasandu-se pe locul al doilea, dupa marocani, in randul imigrantilor care si-au deschis o firma.

De asemenea, in 2012, in statul peninsular au existat 477.519 de afaceri infiintate sau gestionate de straini, reprezentand 7,8% din totalul intreprinderilor.

Romanii, mari afaceristi in Italia

Iata cele mai mari companii americane infiintate de imigranti:

Google

Fondator: Sergey Brin

Tara de origine: Rusia

Lucru inedit: Numele celebrului motor de cautare provine de la termenul matematic "googl", care desemneaza numarul 1 urmat de o suta de zerouri.

AT&T

Fondator: Alexander Graham Bell

Tara de origine: Scotia

Lucru inedit: Bell a venit initial in SUA pentru a preda la o scoala speciala, pentru copii surzi, insa aceasta meserie l-a condus la inventarea telefonului.

Goldman Sachs

Fondator: Marcus Goldman

Tara de origine: Germania

Lucru inedit: Banca a fost fondata in 1869 in New York, iar sediul initial era intr-un birou format dintr-o singura incapare, pe Pine Street.

eBay

Fondator: Pierre Omidyar

Tara de origine: Franta

Lucru inedit: Cel care detine site-ul de comert si sotia lui sunt singurii donatori privati catre organizatiile care militeaza impotriva traficului de carne vie.

Yahoo!

Fondator: Jerry Yang

Tara de origine: Taiwan

Lucru inedit: La varsta de 10 ani, cel care a pus bazele gigantului IT stia un singur cuvant in engleza: "shoe" (pantof - tr.).

Colgate

Fondator: William Colgate

Tara de origine: Anglia

Lucru inedit: Inainte sa devina cunoscuta pentru pasta sa de dinti, in 1806, Colgate se ocupa cu producerea de sapunuri si lumanari.

Kraft Foods

Fondator: James L. Kraft

Tara de origine: Canada

Lucru inedit: James Kraft abia a reusit sa puna bazele gigantului alimentar, pentru ca fosta sa afacere, o companie producatoare de branza, daduse faliment.

Pfizer

Fondatori: Charles Pfizer, Charles Erhart

Tara de origine: Germania

Lucru inedit: Cei doi au infiintat compania de produse farmaceutice cu un imprumut de 2.500 de dolari de la tatal lui Pfizer.

Procter & Gamble

Fondatori: William Procter, James Gamble

Tara de origine: Anglia, Irlanda

Lucru inedit: Procter a fost incurajat sa vina in SUA in 1830, dupa ce magazinul sau din Londra a luat foc si a fost jefuit.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#companii americane fondate imigranti, #companii americane succes , #afaceri de succes