Trasaturi de personalitate care iti asigura succesul in afaceri

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 08:04
12534 citiri
Trasaturi de personalitate care iti asigura succesul in afaceri
Foto: blogtrepreneur.com

Nicio afacere nu seamana cu alta si niciun antreprenor nu ar putea sa gandeasca la fel ca un altul. Totusi, toti antreprenorii de succes au cateva lucruri in comun care i-au ajutat sa cunoasca succesul in afaceri.

Potrivit unui studiu realizat de Guardian Life Small Business Research Institute si citat de Business Insider, toti oamenii de afaceri au sase trasaturi de personalitate comune. La studiu au participat 1.100 de antreprenori care conduc firme cu cel mult 99 de angajati.

Cercetatorii nu au vrut sa afle de la antreprenori ce au facut pentru a reusit, ci i-au intrebat despre lucrurile pe care acestia le considera importante. Rezultatele au aratat ca nu e vorba de experienta, ci de pasiune.

In primul rand, toti au vorbit despre spiritul de echipa. Chiar daca e usor de crezut ca proprietarul unui IMM se ocupa singur de fiecare detaliu al afacerii sale, studiul Guardian a aratat ca lucrul in echipa e cel mai important aspect in conducerea unei firme cu mai putin de 100 de angajati. Cei mai buni sefi stiu sa delege atributiile, sa creeze relatii puternice cu ceilalti membri ai echipei si oportunitati care sa ii motiveze pe toti.

Curiozitatea este a doua trasatura comuna a antreprenorilor care au cunoscut succesul. Studiul a aratat, de exemplu, ca acestia cauta tot timpul pe Internet informatii despre cum sa isi imbunatateasca afacerea si cum sa creeze produse noi. Daca esti genul de persoana care isi pune tot timpul intrebari si se gandeste la ce face competitia, atunci inseamna ca ai afacerile in sange.

Ca sa reusesti in afaceri trebuie neaparat sa privesti in viitor. Este crucial pentru viitorul unei mici afaceri de succes sa vezi ce urmeaza sa se intample si sa te pregatesti din timp. Studiul Guardian a aratat ca antreprenorii care si-au planuit bugetul cu mult timp inainte a rezultate mai bune decat cei cu strategii pe termen scurt.

Dorinta de a face ceva singuri este urmatoarea trasatura de personalitate comuna gasita la cei mai buni antreprenori. Antreprenorii buni sunt genul de oameni care prefera sa isi controleze singuri destinul in loc sa ocupe o functie sigura intr-o corporatie. Astfel de "singuratici" cred mai mult in libertatea propriilor decizii decat in aglomeratia unei structuri corporatiste.

Studiul a mai descoperit si ca un bun antreprenor tine pasul cu tehnologia si pune mai mult pret pe noile aparitii in domeniu. De asemenea, cei mai multi sunt convinsi ca tehnologia i-a ajutat sa fie mai eficienti in afaceri. De exemplu, au folosit metode performante de urmarire a comenzilor si produselor livrate sau au comunicat prin mijloace moderne.

Nu in ultimul rand, cei de la Institutul Guardian au mai descoperit si ca oamenii de afaceri cu rezultate mai bune sunt cei orientati spre actiune. Acestia sunt motivati de dorinta de a se distanta de competitie, iar luptele si dificultatile ii fac sa lucreze si mai bine. De asemenea, antreprenorii buni isi fac si mai putine griji pentru starea economiei decat colegii lor mai slabi.

Ignora criticile si nu uita sa te distrezi

Dar asa cum nu exista o reteta a succesului in afaceri, si parerile despre cum trebuie sa fie un antreprenor difera de la un expert la altul. Astfel, pentru unii, viziunea in afaceri este cel mai important lucru. Pentru a avea succes trebuie sa stii cum va arata industria ta peste cativa ani. De aceea, cele mai bune povesti sunt ale celor care au imbunatatit roata si nu au reinventat-o.

Urmatoarea pe lista este creativitatea. Dar nu e vorba de simple idei, ci de cele care pot fi valorificate si transformate in afaceri de succes.

Riscul face si el parte din viata unui om de afaceri, asa ca el trebuie sa renunte la confort si sa accepte aventura. O firma abia infiintata nu va merge conform planului si trebuie sa fie condusa de o persoana pregatita mereu sa renunte la scenariu si sa improvizeze.

Pentru un antreprenor e important si sa reziste la critici, pentru ca acestea vin indiferent de cat de buna e oferta firmei. Cu cat invata mai repede sa nu ia nimic personal, cu atat e mai aproape de succes.

Un alt lucru pe care antreprenorii buni il stiu e ca succesul nu vine peste noapte. Cei mai multi oameni pornesc o afacere pentru ca vor independenta financiara si se asteapta sa o obtina cat mai repede. Iar acest lucru nu se intampla aproape niciodata.

Chiar daca spiritul de echipa e obligatoriu, un anreprenor trebuie sa faca de toate. De asemenea, trebuie sa isi dea seama ca nu este expert in orice si trebuie sa ceara si ajutorul celorlalti. Insa, conducerea unui business nu este pentru cei care stiu sa faca un singur lucru.

Nici distractia nu trebuie ignorata. Daca oamenii de afaceri si-ar oferi macar jumatate din timpul pe care il acorda avocatilor, contabililor si planurilor de afaceri, atunci ar avea cu siguranta mai mult succes. Din acest punct de vedere, Richard Branson trebuie sa fie un model pentru toti pentru ca face doar ce ii place.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#idei afaceri succes, #idei afaceri oameni afaceri, #antreprenoriat, #sfaturi afaceri mici , #afaceri de succes
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
IO SUNT ALA, DAR DE 38 DE ANI SUNT IN VIZORU' UNORA MULT MAI RAU DUPA 1989 ...