Alege mutarea (firma) corecta!

Marti, 29 Iulie 2014, ora 11:39
4442 citiri
Alege mutarea (firma) corecta!

Sa alegi o firma de mutari poate fi o provocare destul de dificila uneori. De unde stii ca nu o sa-ti sparga obiectele fragile, ca nu o sa te suprataxeze sau ca nu vor incarca bunurile in camion si se vor face pur si simplu nevazuti? Pentru a evita toate aceste neplaceri si altete probleme ce pot aparea pe durata transportului, trebuie facuta o mica cercetare in domeniu.

1. Stabileste coordonate exacte

Inainte de a te apuca sa cauti pe net firme de transport mobila sau servicii de mutari trebuie sa ai puse pe foaie datele esentiale: distanta dintre adrese, inventarul aproximat al bunurilor mutate, data la care doresti sa efectuezi operatiunea etc.

2. Cauta firme de profil

Daca mutarea este una locala, atunci trebuie sa apelezi la firme de transport mobila din orasul respectiv. In cazul in care vrei sa te muti din Bucuresti in Timisoara, Cluj, Iasi sau Contanta, atunci poti selecta companii din ambele orase. Un raport calitate/pret convenabil si detaliat este varianta ideala. Nu alege neaparat la costul cel mai mic.

3. Evaluare gratuita

O firma te transport mobila care isi respecta clientul trebuie sa determine toate coordonatele si variabilele unei mutari fara a-l taxa pentru aceasta activitate. Astfel se poate oferi un cost corect si ai posibilitatea sa ii intalnesti in persoana pe cei ce se vor ocupa de bunurile tale. Chiar daca firma va fi reprezentata printr-un simplu angajat, tot este suficient sa iti faci o idee despre calitatea serviciilor oferite, din modul in care aceasta interactioneaza cu tine.

4. Profesionalism vs marketing

Cum putem sti daca informatiile furnizate de o firma de transpot mobila sunt reale sau sunt doar o prezetare bine ambalata care sa dea bine la public? Primul lucru ce trebuie facut este sa studiezi site-ul companiei. Aici poti gasi informatii importante: adresa, numar de telefon, mail sau o descriere a firmei. O alta varianta eficienta ar fi sa ii cauti pe Facebook sau alte retele de socializare si sa vezi daca au pagina, daca posteaza imagini reale de la mutarile efectuate si ce se scrie despre ei. Iti poti face si o idee despre reputatia lor din aprecierile sau criticile aduse de fosti clienti.

Un site bun si o promovare profesionista merg mana in mana cu servicii de calitate.

5. Suna la numarul afisat pe site

Astfel poti testa cel mai simplu si rapid serviciile oferite. Trimite si un mail si in functie de timpul de raspuns poti sa observi calitatea customer service-ului.

6. Incearca sa dai de Managerul General sau o persoana din conducere care are autoritatea de a decide. Astfel poti verifica si mai in profunzime sistemul de functionare al companiei.

Gaseste o firma cu experienta in domeniu. Nu te orienta neaprat dupa cost pentru ca poti avea surpriza ca la finalul operatiunii sa constati ca pagubele sunt mai mari de cateva ori decat diferenta de pret dintre oferte.

Hints & tips

- Pregatirile necesare trebuie incepute cu minim o saptamana inainte de mutarea efectiva

- Incearca sa te intalnesti personal cu reprezentantii firmei de mutari

- Daca impachetezi singur bunurile ai grija la obiectele fragile

- Nu umple cutiile pana la refuz si in acelasi timp nu le face foarte grele. Exista posibilitatea sa nu le poti ridica sau sa se rupa

- Foloseste cutii mici pentru carti

- Noteaza destinatia cutiilor si continutul acestora

Recomandare

Este indicat sa alegem compania al care-i reprezentat a efectua o evaluare reala. Incheie intotdeauna un contract de pestari servicii cu firma respectiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#firma transport mobila Moving Box, #mutare mobila Bucuresti Moving Box, #firma mutare mobila Moving Box , #afaceri mici