Cum faci bani frumosi dintr-un hobby

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 15:47
9205 citiri
Cum faci bani frumosi dintr-un hobby

Nu ai nevoie intotdeauna de o idee geniala pentru a-ti lansa propria afacere de succes. Sunt tot mai multi cei care reusesc sa obtina profit din ceva ce fac deja, de multe ori chiar din placere.

Indiferent daca este vorba de fotografie, de bijuterii sau decoratiuni handmade ori de prajituri de casa, valorificarea unor astfel de hobby-uri poate aduce castiguri decente, chiar daca, in majoritatea cazurilor, acestea nu constituie singura sau principala activitate profesionala.

Conform unui studiu din toamna anului trecut al companiei de plati Visa, citat de The Independent, doar in Marea Britanie 9% din populatia adulta castiga bani dintr-un hobby, contributia la economie fiind de 8 miliarde de lire sterline.

De exemplu, cei pasionati de design castiga 3.700 de lire sterline pe an, in timp ce persoanele care au ca hobby fotografia isi rotunjesc veniturile cu 2.400 de lire.

Castigurile sunt mai mici pentru pentru bloggeri (400 de lire) si pentru cei care creeaza bijuterii (300 de lire).

Desi sumele nu par a fi suficiente pentru a renunta la slujba de baza, o asemenea experienta reprezinta pentru multi primii pasi in directia antreprenoriatului. Pentru cei suficient de ambitiosi sa isi extinda afacerea, in Marea Britanie exista si companii specializate in creditarea acestui tip de clienti.

Mamele, discriminate pe piata muncii din Romania - Afacerea care le vine in ajutor Interviu

Internetul face diferenta

Mediul online este plin de oportunitati pentru micile afaceri. Internetul permite accesul direct la clienti cu costuri aproape zero pentru comerciant. Produsele pot fi vandute pe diverse platforme special create in acest scop, comisoanele percepute fiind reduse, desi pentru cei mai multi site-uri precum Facebook si Twitter reprezinta singurele instrumente de marketing.

Retelele sociale au puterea de a transforma un simplu hobby intr-o activitate lucrativa. Entrepreneurial Insights recomanda pentru aceasta crearea unei pagini separate de profilul personal de pe Facebook, Instagram sau Twitter, orientata catre publicul tinta si clienti. Alte site-uri pe care poate fi promovata afacerea sunt Pinterest, Google+ si LinkedIn.

Totodata, prin crearea unui site dedicat hobby-ului si produselor sau serviciilor asociate acestuia se pot obtine bani atat din vanzarea produselor respective, cat si din reclame. Google AdSense ofera o modalitate simpla de a vinde spatiu publicitar. Cu AdSense, proprietarul unui site obtine un procent din fiecare vanzare facuta cand cineva da click pe o reclama care apare pe site-ul sau.

Nu in ultimul rand, un blog cu postari despre activitatea desfasurata poate reprezenta o modalitate utila de promovare.

Potrivit studiului Everyone in Business realizat de Visa Europe, 61% dintre europeni au un hobby care le-ar putea aduce profit daca ar lua forma unei afaceri, noteaza Kyero. Tarile cu cei mai multi micro-antreprenori sunt Turcia (84%), Polonia (77%) si Spania (66%).

In Europa, sectoarele in care sunt lansate cele mai multe noi afaceri care au la baza un hobby sunt crearea de bijuterii (86%), artizanat (77%) si fotografie (71%).

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#afacere hobby, #afacere internet , #afaceri mici