Afacerea unui roman care rezolva o mare problema a iubitorilor de animale - Interviu

Marti, 01 Martie 2016, ora 07:42
12657 citiri
Afacerea unui roman care rezolva o mare problema a iubitorilor de animale - Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

Ai un animal de companie si nu are cine sa ti-l ingrijeasca atunci cand pleci in concediu? Nu ai timp sa-ti plimbi catelul? Un roman s-a gandit sa creeze o comunitate online unde iubitorii de vietati necuvantatoare se pot ajuta intre ei si pot fi platiti pentru acest lucru.

Pet-Me.ro este un site unde poti gasi pe cineva care sa aiba grija de animalutul tau atunci cand esti plecat de acasa (aceasta persoana este Pet Sitter, dupa mobelul babysitter) sau il poate scoate afara cand tu nu ai timp.

Ziare.com a stat de vorba cu cel care a dezvoltat acest proiect, pentru a afla mai multe detalii legate de modalitatea de plata, serviciile oferite si cat a investit in afacerea sa.

Aplicatia pentru catelul sau pisica de langa tine

Cine se afla in spatele platformei Pet-Me? De la cine a pornit proiectul? Cum v-a venit ideea?

Numele meu este Catalin Viciu si sunt fondatorul site-ului www.pet-me.ro. Lucrez in domeniul telecomunicatiilor din 1999 si sunt product development manager de 11 ani.

Anul trecut, in primavara, planuiam impreuna cu prietena mea o vacanta si ne puneam intrebarea ce vom face cu pisica noastra in acea perioada, pentru ca prietenii care aveau de obicei grija de ea nu erau disponibili. Lucrand in IT&C, imi place sa fiu la curent cu ce se intampla in acest domeniu si tocmai citeam un articol despre cum business-urile online gen Airbnb sau Uber au schimbat radical modelele traditionale de business (hoteluri si taxi).

Nu mi-a trebuit mult sa le pun cap la cap si sa imi dau seama ce bine ar fi fost daca ar fi existat un site unde sa gasesc usor Pet Sitteri.

De la idee pana la punerea in practica a durat ceva si a trebuit sa trec prin multe etape, inclusiv cea de a realiza ca au fost si altii care au identificat nevoia in alte tari. In State si in alte tari din Europa, exista deja cateva site-uri consacrate care fac acest lucru, deci inseamna ca exista o nevoie reala. In Romania nu a existat pana acum asa ceva, asa ca suntem primii aici.

Orice idee de afacere are nevoie de sustinere financiara, dar si din partea oamenilor. Cati angajati aveti? Cati bani ati investit la inceput?

Firma este Pet Me Social Network Limited si este inregistrata in Dublin/Irlanda. Suntem in faza de start-up si momentan nu avem angajati permanenti, iar in firma sunt eu ca si fondator, plus un colaborator pe care il am in Romania, ca si manager de comunitate.

Momentan nu am investit sume uriase de bani, pentru ca totul este facut din buzunarul propriu, dar cel mai mult am investit timp si suflet in acest proiect. Consider ca acesta este doar un inceput si investitiile financiare mai mari de acum inainte vor veni.

Cum functioneaza Pet-Me? Cui se adreseaza? Ce trebuie sa faca cel care vrea sa isi lase animalul de companie in grija cuiva?

Pet-me.ro este o comunitate online de Pet Sitteri, creata pentru a ajuta stapanii animalelor de companie sa gaseasca rapid si comod, in orasul lor, pe cineva care sa aiba grija de animalul lor de companie atunci cand sunt plecati.

Ne adresam in special oamenilor foarte activi si ocupati, care calatoresc des, fie in interes de serviciu, fie in vacante. Serviciile de Pet Sitting sunt oferite de catre membrii comunitatii.

Stapanii animalelor de companie pot gasi aici mai multe servicii oferite de membrii comunitatii:

  • - Gazduire caini, pisici sau alte animale de companie - pe perioadele cand sunt plecati in concediu;
  • - Plimbare caini - daca esti foarte ocupat si nu ai cand sa scoti cainele afara regulat;
  • - Vizita la domiciliul clientului pentru ingrijirea pisicii - daca nu vrei sa iti stresezi pisica mutand-o cat esti plecat.
  • Pentru a rezerva serviciile unui Pet Sitter trebuie sa intri pe site, iti faci un cont si apoi cauti un Pet Sitter disponibil in meniul aferent. Alegi persoana care se potriveste cerintelor tale si trimiti o cerere de rezervare.

    In maxim 24 de ore, Pet Sitter-ul va confirma rezervarea, iar apoi primesti o factura. Totul este sigur, iar plata se face online prin PayPal sau card.

    Clientul poate organiza o intalnire cu acesta pentru a se asigura ca animalutul lui va fi fericit cu gazda sa.

    Pe de alta parte, ce criterii trebuie sa indeplineasca cineva care vrea sa gazduiasca un animal? De asemenea, se semneaza un contract, ceva? Le faceti o evaluare?

    Pricipala calitate a unui Pet Sitter este sa iubeasca animalele. Pare a fi un cliseu, dar fara asta nu se poate. De asemenea, ei trebuie sa fi avut animale de companie si sa stie sa le ingrijeasca. Pet Siterii, in general, sunt persoane tinere sau la pensie, care au mai mult timp liber la dispozitie. Elemente ca: numar de ani de experienta, daca poate oferi si alte servicii suplimentare, daca are spatiu suficient, precum si feedback-ul altor clienti pot face diferenta.

    In momentul inregistrarii pe site, Pet Sitterii se angajeaza sa actioneze conform termenilor si conditiilor site-ului. Acesta este cadrul legal prin care colaboram cu utilizatorii. Nu trebuie semnat un contract pe hartie.

    Pentru siguranta clientilor, noi verificam personal datele Pet Sitter-ului, veridicitatea pozelor postate pe site si adresa acestuia.

    Stapanii animalelor pot plati online folosind un cont de PayPal sau un card, asa cum am mai spus, iar plata se face in momentul confirmarii rezervarii.

    Va opriti si voi un comision?

    In pretul platit de stapanii animalelor este inclus si comisionul pentru serviciile pet-me.ro.

    Aceasta este de 19% care se va imparti astfel:

    - 1% este donat catre asociatiile de protectie si salvare a animalelor;

    - 18% va fi folosit de pet-me.ro pentru acoperirea costurilor comerciale si operationale ale firmei (marketing, comisioane pentru transferuri online, hosting si salarii).

    Care sunt asociatiile catre care merge acel procent din banii incasati?

    Momentan suntem in discutii pentru a gasi o asociatie de protectie si salvare a animalelor de companie, insa nu avem un acord ferm. Toate veniturile din aceasta categorie vor fi pastrate intacte pana in momentul in care vom avea un contract ferm.

    Cum vedeti piata de ingrijire a animalelor din Romania fata de alte state din regiune?

    In Romania, serviciile de Pet Sitting sau de plimbare de caini sunt oferite in prezent de diverse persoane fizice, insa acesti oameni pana acum nu au fost gasiti in acelasi loc. In alte tari, astfel de site-uri sunt foarte populare, iar oamenii le folosesc ca pe un prieten care face o recomandare buna.

    In ultimii ani, infrastructura de acces si serviciile online au cunoscut o crestere foarte mare in tara noastra, asa ca suntem convinsi ca serviciile de Pet Sitting vor avea un succes similar cu al celor din vestul Europei sau din Statele Unite.

    In scurtul timp de cand am lansat site-ul in Romania (cateva saptamani), numarul de utilizatori inregistrati a crescut exponential, ajungand la 500 in prezent, cu 70 de anunturi publicate.

    Ce rol poate juca Internetul in ingrijirea animalelor? Cum poate schimba lucrurile?

    Internetul aduce mai aproape si pune in contact usor oamenii. De asemenea, recomandarile online sunt cele care functioneaza cel mai bine in prezent si feedback-ul este prompt, transparent si accesibil tuturor.

    Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
    Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
    Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
    Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
    Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
    Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
    #afacere online ingrijire animale companie, #pet sitter site, #site ingrijire animale companie , #afaceri online