Ce impiedica Netflix sa cucereasca intreaga lume

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 09:19
8961 citiri
Ce impiedica Netflix sa cucereasca intreaga lume
Foto: Facebook/Netflix

In ianuarie, Netflix a anuntat cu surle si trambite ca se extinde in 130 de tari, inclusiv in Romania. Insa exista cateva obstacole care stau in calea serviciului de streaming video online sa aiba succes la nivel mondial.

In primele trei luni ale anului, compania a raportat venituri in crestere, insa situatia pe trimestrul al doilea nu este la fel de roz, arata Business Insider.

Actiunile Netflix au scazut, dupa ce estimarile legate de cresterea numarului de clienti la nivel international estimate pentru perioada aprilie-iunie 2016 au fost sub asteptarile investitorilor.

Exista cateva motive pentru care serviciul de streaming video online are probleme in unele tari. Acestea sunt evidentiate intr-un raport realizat de analistii firmei de investitii Jefferies.

Continutul autohton e limitat: Netflix ofera foarte putine filme realizate la nivel local. Iar acest lucru e relevant in contextul in care rivalii din statele europene dezvoltate - Franta si Germania, in special - au o oferta substantiala de pelicule autohtone, potrivit sursei citate.

Insa exista o propunere la nivelul Comisiei Europene in acest sens. Daca va fi aprobata, atunci serviciile video on demand, ca Netflix, vor fi obligate ca filmele si serialele realizate de producatori de pe Batranul Continent sa reprezinta cel putin 20% din oferta.

Barierele lingvistice: Majoritatea continutului disponibil pe Netflix nu este tradus si este disponibil doar in engleza, iar acest lucru reprezinta un dezavantaj pentru tarile unde aceasta limba nu e foarte populara. De exemplu, in Rusia, doar 5% din populatie stie engleza. Iar fara subtitrari, serviciul de streaming are sanse mici de crestere, arata analistii citati.

In cazul tarii noastre, cei de la Netflix au promis ca peste jumatate dintre filme vor avea subtitrare in limba romana, pana la sfarsitul acestui an.

Netflix e cam scump in unele tari: Compania nu a oferit un pret mai mic in statele mai putin dezvoltate decat in SUA. Iar daca punem la socoteala ca unele natiuni - inclusiv Romania - prefera continutul piratat, care e gratuit, Netflix nu pare a fi atragator.

In tara noastra, oferta serviciului de streaming video online cuprinde trei tipuri de abonamente.

Primul, de 8 euro pe luna, ofera posibilitatea vizionarii filmelor pe un singur dispozitiv, dar fara o calitate Ultra HD. Al doilea tip de abonament, de 10 euro pe luna, permite vizualizarea de filme pe doua device-uri la o calitate Ultra HD. Al treilea tip de abonament costa 12 euro pe luna si ofera si posibilitatea de a vedea continutul pe patru device-uri.

Problemele cu platile: Netflix a primit plangeri din partea utilizatorilor legate de plati, inclusiv in SUA. Astfel, analistii citati considera ca serviciul de streaming trebuie sa se adapteze conditiilor din fiecare tara in parte.

"E nevoie sa se muleze pe traditiile locale legate de plati, iar multi consumatori nu au carduri de credit sau de debit, ori sunt reticenti in ceea ce priveste platile online", potrivit sursei citate.

Netflix incearca sa incheie parteneriate cu operatori telecom sau cu parteneri locali pentru a oferi mai multe solutii de plata. In Romania sunt luate in considerare si parteneriate cu Vodafone si Orange, cu care colaboreaza deja in mai multe tari din Europa.

Alte nemultumiri: In tara noastra, de exemplu, continutul oferit de Netflix reprezinta cam 12% din oferta disponibila in Statele Unite. Iar multi pasionati de filme si seriale vor sa vada cele mai noi episoade la scurt timp dupa lansarea in SUA.

Netflix America detine, in acest moment, drepturi de difuzare pentru 4.593 de filme si 1.157 de seriale. Comparativ, versiunea pentru Romania are doar 554 de filme, respectiv 202 seriale.

"In SUA suntem de aproape zece ani, este o diferenta. Nici in Germania nu sunt disponibile atatea filme ca in SUA", a explicat, luna trecuta, directorul de comunicare al Netflix Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Joris Evers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Netflix probleme, #Netflix Romania oferte , #afaceri online