Cum sa ai succes in online? Interviu cu PR Manager Expert-Scaune.ro, Laurian Sandru

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:29
4497 citiri
Cum sa ai succes in online? Interviu cu PR Manager Expert-Scaune.ro, Laurian Sandru

Laurian Sandru, PR Manager al magazinului online www.Expert-Scaune.ro, ce se afla in momentul actual in topul magazinelor de specialitate in domeniul vanzarii de scaune de toate tipurile, vorbeste despre lungul drum catre succes in mediul online si diferentele dintre promovarea in magazinele fizice si cea in mediul online.

Vorbind din experienta acumulata ca lideri in domeniul vanzarii de scaune si saltele prin intermediul unor magazine online nisate, Laurian Sandru apreciaza ca este nevoie de o intelegere a pietei, dar si de o doza de indrazneala. Succesul inseamna o combinatie intre gandirea critica, capabila sa analizeze si sa depisteze oportunitatile si cunostintele de marketing si management, principii universal valabile atat pe piata online, cat si in magazinele fizice.

Ca lider de piata pe aceasta nisa, care considerati ca sunt modalitatile principale de promovare a unui magazin online?

Problema de care se lovesc toti cei aflati la inceput de drum in domeniul vanzarilor prin intermediul internetului este lipsa de trafic a unui magazin online nou deschis. De la un magazin nou la brand recunoscut in domeniu este un drum lung si anevoios, la jumatatea caruia renunta cei mai multi noi intreprinzatori. Unele dintre cele mai eficiente metode de promovare sunt comparatoarele de preturi. Introducerea magazinului in astfel de liste inseamna ca in momentul in care cineva cauta, spre exemplu, scaune de birou ergonomice, preturile promotionale practicate de magazin devin un atu.

O alta tehnica folosita cu succes este promovarea prin adwords, prin bannere si reclame postate pe alte site-uri, dar si promovarea pe retelele sociale. Vorbind de retele de socializare, acestea sunt cel mai important aliat al unui PR Manager: Facebook, Twitter, etc inseamna promovare gratuita, iar daca sunt utilizate intr-un mod inteligent, pot schimba radical situatia traficului pe site. Acestea fiind spuse, este bine de retinut totusi ca rezultatele nu se vad niciodata peste noapte, iar cand vine vorba de promovare, detinatorii de afaceri online trebuie sa se inarmeze in primul rand cu rabdare.

Cum a evoluat Expert-Scaune.ro dupa lansarea in online?

www.Expert-Scaune.ro este parte a unui grup de magazine online nisate detinute de Mob Almi S.R.L. De la infiintarea companiei, aceasta a inceput sa creasca exponential, bucurandu-se de un real succes prin intermediul celor doua magazine online administrate, ce sunt recunoscute in momentul actual drept branduri in domeniu. Atat www.Expert-Scaune.ro, cu sectiunile de top pentru scaune de birou si scaune de restaurant, dar si www.Expert-Saltele.ro, dedicat comercializarii de saltele de ultima generatie, sunt lideri pe nisele respective. Perseverenta si un studiu atent al pietei, corelate cu importanta data feedback-ului primit de la clienti, sunt principalele motive pentru care ne aflam astazi aici.

De ce are nevoie un antreprenor ca sa isi poata incepe un business online?

Nimic din dezvoltarea unei astfel de afaceri nu este usor. Inceputul este comparabil cu lansarea in necunoscut, in mod special pentru antreprenorii fara experienta. Este nevoie de mult curaj, perseverenta si capacitatea de a te adapta pe parcurs, pentru ca in acest domeniu totul se invata din mers. Nu in ultimul rand, este nevoie de bani. In linii mari, investitia nu este neaparat mai mica decat intr-un business mare din mediul offline.

Ce sfaturi ati da unui astfel de antreprenor aflat la inceput de drum?

Nu ma simt neaparat in masura sa dau sfaturi. Fiecare afacere si fiecare initiativa este diferita, iar succesul tine de diversi factori mai mult sau mai putin controlabili. Important este de retinut faptul ca, indiferent daca vinzi scaune de restaurant sau componente electronice, drumul catre succes este in acelasi timp o calatorie de dezvoltare personala. Pentru a conduce o astfel de afacere este nevoie de disciplina, inteligenta, concentrare, comunicare si nu in ultimul rand o doza de incapatanare care sa te impiedice sa renunti atunci cand drumul spre succes pare prea anevoios.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#magazin vanzari scaune, #interviu pr manager magazin scaune, #magazin online expert scaune , #afaceri online