Micii producatori, activi in online: Carnea, laptele sau branza proaspata sunt acum doar la un click distanta

Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 12:36
16856 citiri
Micii producatori, activi in online: Carnea, laptele sau branza proaspata sunt acum doar la un click distanta
Foto: Pixabay

Daca zilele trecute cautam online surse de legume, fructe si verdeturi, astazi vrem sa completam lista de cumparaturi si cu alte cateva produse romanesti.

Micii producatori de carne, lapte sau branza s-au mutat si ei online, asa ca acum e mai simplu sa ajungi la sursa, daca oferta din hipermarket nu te multumeste.

Obor21

Cooperativa taraneasca cu livrare Obor21 se prezinta drept oborul digital al Romaniei. Aici poti gasi carne proaspata de manzat, miel, oaie, berbecut sau capra, "crescute natural, ca pe vremuri, in satele din Nordul Moldovei".

Ei promit ca nu fac stoc de astfel de produse si ca se asigura ca ele vor ajunge proaspete in frigiderul tau, direct dintr-un abator certificat UE, cu transport la rece.

In plus, au creat "Pachete de Paste": pachete de carne pentru drob, pachete de carne pentru ciorba de miel, friptura si altele.

Lapte gustos

Daca esti in cautarea unei surse de lapte "adevarat", direct de la vacute, Ferma de Lapte Pantelimon iti ofera acum posibilitatea sa cumperi online produsele lor.

Deschisa in 1973, aceasta este considerata si astazi una dintre fermele de elita pentru cresterea rasei Holstein. Pentru cunoscatori, este vorba despre lactatele pe care le puteam cumpara pana acum doar de la Ferma Animalelor.

De asemenea, Laptaria cu Caimac are toate produsele online, pe eMAG, Mega Image, Auchan sau Cora.

Mall Taranesc

Asociatia brasoveana Crestem Romania Impreuna a creat Mall Taranesc, un magazin online gestionat de oamenii asociatiei si care se organizeaza in Raioane cu produse taranesti, dar si magazine online de sine statatoare, ce acopera diverse zone geografice ale tarii.

Aici lucrurile stau putin diferit: spre exemplu, poti lua legatura cu fiecare producator listat in platforma si comanzi ce are in ograda.

Gasesti producatorii pe harta, alaturi de informatii legate de produsele pe care le comercializeaza si daca livreaza sau nu la tine acasa.

Poti discuta cu producatorul telefonic, si tot cu el stabilesti modalitatea de transport.

Gusturi sibiene

Chiar si producatorii din Sibiu s-au adunat la un loc pe o platforma online creata chiar de Consiliul Judetean Sibiu: www.gusturisibiene.ro.

Desi nu este chiar un magazin online, avantajul este ca site-ul aduna la un loc, pe harta, micii producatori din zona Sibiului, impartiti pe microregiuni: Microregiunea Sibiu, Valea Tarnavelor, Tara Secaselor, Valea Hartibaciului, Marginimea Sibiului, Tara Oltului.

Astfel, poti lua legatura direct cu sursa pentru un cas autentic sau alte bunatati.

"Platforma Gusturi Sibiene a fost gandita initial ca un gastro map, in care sa fie localizati pe harta judetului toti producatorii din judetul nostru, cu scopul de a promova produsele locale, autentice si sanatoase. Azi, lansarea acestei platforme este insotita si de un indemn pe care il adresez tuturor: haideti sa sustinem producatorii si sa cumparam local.

Produsele proaspete comercializate de acestia sunt binevenite in camarile noastre si in aceasta perioada grea pe care o traversam, dar si cand lucrurile se vor linisti", spune presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Daniela Cimpean, citat de publicatia Tribuna.

Si ei nu sunt singurii care si-au mutat taraba si in online. Care este sursa ta de incredere pentru produse proaspete, in ziua de astazi?

O.D.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#mici producatori online, #carne proaspata online, #branza proaspata online , #afaceri online