2012: Piata electronicelor va depasi 1.000 de miliarde de dolari

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 09:55
2312 citiri
2012: Piata electronicelor va depasi 1.000 de miliarde de dolari

Previziunile specialistilor in domeniul electronicelor la nivel mondial sunt pentru o crestere a pietei cu 5% in 2012.

Desi Europa este afectata de criza, piata high-tech va depasi valoarea de 1.000 miliarde de dolari, datele fiind furnizate de GfK, la deschiderea Electronics Show din Las Vegas - CES, precizeaza Le Figaro.

Daca se estimeaza ca vanzarile vor stagna in America de Nord, ele vor fi mai mici in Europa (-3%), unde GfK vede "un risc semnificativ de recesiune". In schimb, acestea vor continua sa creasca in Asia (+18%), America de Sud (+11%) si Europa Centrala (+9%).

In 2012, ca si anul trecut, cea mai mare parte a cresterii se va concentra pe doua produse: smartphone-urile si tabletele. Dupa ce a crescut cu 58% anul trecut, piata smartphone-urilor va creste in continuare cu 22%.

Tendinta pietei va fi pentru modelele comercializate sub 200 de dolari (155 euro) fara subventiile operatorului. In pietele emergente, "graba de a achizitiona smartphone-uri va fi in detrimentul altor dispozitive portabile", cum ar fi camere video si playerele de muzica, a declarat Steve Bambridge, reprezentantul GfK.

In 2012 se asteapta vanzari record de telefoane mobile in jur de 1,68 miliarde de unitati, iar in domeniul tabletelor si laptopurilor se preconizeaza vanzari de aproape 100 de milioane de bucati. Vanzarile de notebook-uri vor creste constant cu 10% in acest an, in timp ce calculatoarele puternice si performante vor avea un trend lent de achizitie.

In randul producatorilor TV, un succes major vor inregistra produsele din China, care detin tehnologie 3D manifestand un trend ascendent de achizitie de 122%, in timp ce televizoarele clasice nu vor depasi cifra de anul trecut de 262 milioane de unitati cu doar 1%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#vanzari electronice, #piata electronice 2012, #previziuni vanzari electronice , #afaceri profitabile