Cele mai profitabile afaceri ilegale

Marti, 15 Februarie 2011, ora 00:57
23953 citiri
Cele mai profitabile afaceri ilegale
Foto: AFP

Traficul cu droguri, organe si alte activitati infractionale produc venituri anuale de peste 650 de miliarde de dolari.

Financial Magazine a realizat un top al celor mai profitabile activitati ilicite.

Traficul de droguri se afla pe primul loc si aduce venituri anuale de 300 de miliarde de dolari. Tarile de provenienta sunt Mexic, Birmania, Colombia, Peru, Bolivia si Afganistan, iar tarile de destinatie ale stupefiantelor sunt SUA, Canada, Europa de Vest, Rusia, China.

In 2009, Afganistanul a produs peste 7.000 de tone de opiu, mai mult decat dublu fata de productia de dinaintea razboiului.

Traficul de carne vie se claseaza pe a doua pozitie, cu venituri de 31 miliarde de dolari. Este cel mai frecvent in tarile din Balcani si din fosta Uniune Sovietica, Brazilia, Columbia, Mexic, Nigeria, Maroc, Birmania si Vietnam.

SUA, Canada, UE, Japonia, Australia, Arabia Saudita, Turcia, China, India, Pakistan, Polonia si Republica Ceha se afla printre tarile de destinatie. Peste 2,5 milioane de oameni cad victime traficului de carne vie in fiecare an si, dintre acestea, 1,4 milioane sunt abuzate sexual.

Comertul ilegal cu animale exotice aduce, in fiecare an, 10 miliarde de dolari traficantilor. Tari de provenienta sunt Africa si Asia de Sud-Est, iar animalele exotice au destinatia China, SUA si UE.

Banii falsi si produsele contrafacute aduc 250 de miliarde de dolari in special in China, Taiwan, Filipine, Malaezia, India, Rusia, tari din America Latina si Africa, iar produsele contrafacute au ca destinatie SUA, Uniunea Europeana, China.

Din cauza statutului de moneda de circulatie internationala, dolarul american este cea mai falsificata moneda. Interpolul estimeaza ca, din cauza produselor contrafacute, comertul mondial sufera pierderi de 500 de miliarde de dolari anual.

Traficul de organe aduce venituri anuale de 1,2 miliarde de dolari, in China, India, Filipine, Turcia, Egipt, Moldova, Brazilia, Peru. Organele sunt destinate exportului in tari precum SUA, Canada, Japonia, Italia, Australia.

Comertul ilegal cu arme usoare si pistoale aduce, anual, intre 300 de milioane si un miliard de dolari traficantilor. Tarile de provenienta sunt Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Germania, Italia, Rusia, Elvetia, Turcia, Marea Britanie, SUA, India, Coreea de Nord, Pakistan.

Un pistol poate fi cumparat dintr-un bazar din Pakistan cu sase dolari.

Traficul cu diamante si pietre pretioase ocupa, de asemenea, un loc in clasament, aducand un profit de 860 de milioane de dolari. Tarile de provenineta sunt Coasta de Fildes, Sierra Leone, Angola.

In ciuda veniturilor masive provenite din comertul ilicit, un miner castiga, in medie, un dolar pe zi. Comertul ilegal de pietre pretioase a devenit din ce in ce mai cunoscut in Occident.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#infractiuni profitabile top, #trafic persoane organe , #afaceri profitabile