Brandurile fashion romanesti se extind la nivel international

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 12:36
3681 citiri
Brandurile fashion romanesti se extind la nivel international
Foto: Ziua de Cluj

Tot mai multi antreprenori romani din domeniul modei incearca sa patrunda pe pietele internationale, pe fondul invadarii celei romanesti de catre brandurile straine, insa foarte putini au succes in acest demers.

Jolidon, Leonardo sau Musette se numara printre putinele marci "made in Romania" ce au reusit, deja, sa cucereasca clientela de peste hotare, cu precadere din Europa.

Nu va asteptati sa regasiti magazine cu haine sau incaltaminte din Romania pe cele mai importante artere de shopping din lume, precum Fifth Avenue din New York sau Corso Como din Milano.

In schimb, producatorii romani pot fi gasiti cu usurinta in Bulgaria sau Ungaria, dar si in zone mai indepartate precum Africa si Japonia.

Luand in considerare scaderea consumului de pe piata interna, antreprenorii romani se bazeaza, prin extindere in afara granitelor, pe puterea de cumparare a consumatorilor din tarile mai bogate.

"Avem 33 de magazine in Italia si 10 in Franta. Avantajul este ca avem si alte piete, intrucat cea locala este limitata. La noi veniturile sunt mai mici decat in cele doua tari, iar, pe timp de criza, lucrul acesta se reflecta in vanzari" a declarat, pentru Ziarul Financiar, Gabriel Carlig, proprietarul brandului Jolidon, care are 90 de unitati deschise in Romania.

Aproximativ jumatate din veniturile companiei sale provin din vanzarile de pe pietele externe. Pe langa magazinele din Italia si Franta, Jolidon distribuie articole de lenjerie intima si in Statele Unite, Canada, Africa si Japonia.

De asemenea, pentru a spori vizibilitatea brandurilor sale (Jolidon, Prelude, Argos, Infiore si Chiaro di Luna), Carlig participa la marile saloane internationale, unde organizeaza lansarile noilor colectii.

Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de peste 31 de milioane de euro.

Tot in domeniul lenjeriei intime si-a facut un nume si I.D. Sarrieri, singurul producator care se bazeaza mai mult pe piata externa, avand doar cinci magazine in Romania, dintre care trei in Bucuresti.

Detinuta de Iulia Dobrin, compania exporta catre aproape 250 de centre comerciale si magazine din Paris, Londra, New York, Tokio, Dubai sau Monte Carlo. Printre clientii sai se numara vedete internationale, precum Nicole Kidman, Britney Spears, Charlize Theron sau Halle Berry, potrivit site-ul companiei.

Pantofii romanesti se plimba prin Europa centrala si de est

Lantul de magazine de incaltaminte Leonardo este foarte bine cunoscut de publicul din Romania, dar are si cea mai extinsa retea internationala, cu 63 de magazine in Ungaria, doua in Bulgaria si alte doua in Republica Moldova.

Anul trecut, compania, detinuta de omul de afaceri Florin Panea, a inregistrat o cifra de afaceri de 136 de milioane de euro.

Cristina Batlan, proprietarea brandului Musette, a facut primii pasi spre piata internationala prin deschiderea unui magazin in Bulgaria, in centrul comercial Mall of Sofia, justificandu-si decizia prin asemanarea comportamentului clientilor de acolo cu cei din Romania.

Batlan are noua magazine pe piata locala, sase in Bucuresti, iar restul in Brasov, Cluj si Constanta.

In viitorul apropiat, Musette va mai deschide un magazin in Bulgaria si isi va face intrarea pe piata pariziana, in galeria comerciala Le Bon Marche. De asemenea, Batlan isi vinde produsele intr-un butic din Malta si intentioneaza sa deschida magazine in Belgia si Israel.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#branduri romanesti export, #lant magazine Jolidon, #extindere ID Sarrieri, #deschidere magazine Musette , #branduri