Topul marcilor de care romanii sunt cel mai atasati emotional

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 18:46
4730 citiri
Topul marcilor de care romanii sunt cel mai atasati emotional

Potrivit unei analize in care accentul a fost pus pe legatura emotionala stabilita intre marca si clientii sai, Danone, Milka, Jacobs, Coca-Cola, Timisoreana, Mc Donald's, Carrefour, Nivea, Ariel, Orange, Nokia, Volkswagen, BCR si Google sunt brandurile care s-au clasat cel mai bine in segmentul de produse pe care le reprezinta.

Studiul, realizat de 360 insights, nu ia in considerare elemente precum notorietatea, cota de piata sau profitul unei marci, mergand pe perspectiva Emotional Branding, adica puntea emotionala, atasamentul clientilor fata de marci, informeaza Mediafax.

Potrivit clasamentelor, romanii pun pe primele pozitii marci populare care au atasate notorietatii si emotionalitate.

In sectorul produselor alimentare conduce Danone, urmata de Activia, Hochland si Milli, pentru mezeluri, Cris-Tim, Campofrio si Caroli.

Lactatele sunt o categorie de produse indragita de romani, lucru care reiese din faptul ca acest sector ocupa primele trei pozitii ale topului de produse alimentare.

In categoria dulciurilor, marcile de ciocolata, napolitane, croissante si guma de mestecat se gasesc pe primele pozitii, in top trei clasandu-se Milka, Orbit si Poiana.

Segmentul cafelei este condus de Jacobs, Nescafe si Doncafe.

Pentru bauturile non-alcoolice, romanii prefera Coca-Cola si Pepsi, urmate de Prigat, Nestea si Fanta, pe langa marcile romanesti Borsec si Dorna.

Piata este mai aglomerata in categoria berii, Timisoreana aflandu-se pe primul loc, urmata de Heineken, Tuborg, Bergenbier si Golden Brau.

In categoria bauturilor alcoolice, primele patru locuri sunt ocupate de Cotnari, JB, Jack Daniels si Murfatlar.

In privinta restaurantelor, Mc Donald's, KFC si Pizza Hut ocupa primele trei pozitii in clasament, urmate de La Mama si Starbucks.

La automobile, romanii prefera fiabilitatea masinilor nemtesti in detrimentul marcilor autohtone, pe primul loc aflandu-se Volkswagen, urmat de BMW, Audi si Mercedes.

In sectorul online, romanii prefera Google si Yahoo, locurile 3-4 fiind ocupate de site-ul de divertisment YouTube si reteaua de socializare Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#top marci preferate romani, #branduri preferate de romani, #studiu companii produse romani , #branduri