Norul de cenusa creste incasarile hotelurilor si ale operatorilor de transport

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 20:38
869 citiri
Norul de cenusa creste incasarile hotelurilor si ale operatorilor de transport
Foto: Arhiva

Numarul clientilor hotelurilor din apropierea Aeroportului Otopeni a crescut sambata cu pana la 30% in urma anularii mai multor zboruri interne si internationale, din cauza norului de cenusa ce traverseaza sambata si Romania.

Astfel, reprezentantii complexului hotelier Confort Rin, aflat in apropierea Aeroportului Otopeni, au declarat pentru Agentia NewsIn ca gradul de ocupare al celor doua unitati de cazare a crescut sambata la 40%, comparativ cu circa 25%, cat se inregistreaza intr-o zi normala de weekend.

"De obicei, in zilele de sambata ajungeam la un grad de ocupare de 25%, insa astazi (sambata n.r.), pana la aceasta ora, am inregistrat cresteri din cauza anularii mai multor curse aeriene si am ajuns la un grad de ocupare de circa 40%", au explicat reprezentantii complexului de cazare.

De asemenea, reprezentantii Angelo Airport Hotel Bucharest au spus ca numarul rezervarilor pentru acest weekend a crescut foarte mult fata de o perioada normala. "La hotel este nebunie, suntem inca de dimineata ocupati cu cazarile, vine foarte multa lume de la aeroport pentru ca nu a reusit sa plece din cauza anularilor de zboruri. Toata ziua am facut doar check-in-uri", au declarat pentru Agentia NewsIn reprezentantii hotelului.

Si reprezentantii hotelului Denisa au mentionat ca numarul cazarilor in ziua de 17 aprilie a crescut cu pana la 30% fata de o zi similara din an, in urma anularii zborurilor de pe Aeroportul International Henri Coanda.

FORT: Ne asteptam la cresterea incasarilor cu 10-15%, ca urmare a anularii curselor aeriene

Contactat de Agentia NewsIn, presedintele Federatiei Operatorilor de Transport Rutier (FORT), Augustin Hagiu, a declarat ca incasarile operatorilor romani de transport ar putea creste cu 10-15% pe fondul anularii curse aeriene interne si internationale.

Potrivit lui Hagiu, operatorii de transport intern si international sunt pregatiti sa suplimenteze numarul curselor, insa acesta crede ca nu va fi necesara o astfel de masura, in contextul in care transportatorii pot asigura dublul numarului de calatori dintr-o zi normala. "Din cauza crizei in prezent sunt miscari mult mai slabe ale populatiei, iar trasportatorii pot asigura in acest moment chiar dublul numarului de calatori dintr-o zi normala. Nu credem ca va fi nevoie de curse in plus, insa operatorii sunt pregatiti de o suplimentare daca acest lucru va fi necesar", a adaugat reprezentantul FORT.

Min. Transporturilor: Restrictiile de zbor aduc companiilor romanesti de stat pierderi de 1,8 - 2 mil. euro/zi

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Marin Anton, a declarat pentru NewsIn ca restrictiile de zbor impuse din cauza norului de cenusa aduc companiilor romanesti de stat pierderi de pana la 2 milioane de euro zilnic, cele mai importante fiind inregistrate de operatorul de zbor Tarom, care are pierderi de circa 1,1 milioane euro pe zi.

"In aceste zile cu restrictii si cu trafic aerian inchis, companiile de stat, printre care aeroporturile, Autoritatea Aeronautica, Tarom si Romatsa inregistreaza pierderi de 1,8-2 milioane euro pe zi", a spus Marin Anton.

Comitetul de urgenta reunit la Guvern sambata a decis inchiderea totala a spatiului aerian al Romaniei, din cauza norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda, incepand cu ora 18.00, pana duminica la ora 12.00. Primul-ministru Emil Boc a declarat ca este greu de estimat durata perturbarilor traficului aerian, o noua sedinta a comitetului de urgenta fiind programata duminica.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#nor cenusa cazare, #cazare hoteluri, #pasageri nor cenusa , #clienti