Afla cum sa-ti protejezi structura cladirii cu o hidroizolatie profesionista

Marti, 02 Februarie 2016, ora 13:06
3223 citiri
Afla cum sa-ti protejezi structura cladirii cu o hidroizolatie profesionista

O cladire bine construita, de la fundatie pana la acoperis, este si una care rezista, in ciuda trecerii timpului. Cu toate acestea, intemperiile ajung sa-si puna amprenta asupra oricarei cladiri, oricat de solida ar fi fost construita. Materialele cedeaza, apa incepe sa se infiltreze si, in acest mod, locuitorii acesteia ajung sa aiba numai probleme.

Pentru ca blocul sau cladirea de birouri sa fie cat mai bine protejata impotriva apei, dar si acumularilor de zapada de peste iarna, o hidroizolatie de calitate este mai mult decat necesara, deoarece cu cat lucrarile de reabilitare sunt mai bine facute inca de la inceput, cu atat ele vor avea o durabilitate sporita.

Hidroizolatia este o necesitate! De ce?

Apa reprezinta unul dintre cei mai mari adversari pentru rezistenta unei constructii si mai ales pentru cea a acoperisului acesteia. Zona temperat continentala a tarii noaste si implicit particularitatile anotimpurilor fac astfel incat ca nicio cladire sa nu fie ocolita de ploi, de zapezi sau de temperaturi ridicate.

Daca blocul in care locuiesti are terasa (asa cum au majoritatea blocurilor, cladirile de afaceri sau magazinele), atunci masura necesara sa iti protejezi imobilul consta intr-o hidroizolatie de buna calitate.

Fiecare imobil nou construit are parte de un proces de hidroizolare in momentul finisarii constructiei. In cazul acestora, o hidroizolatie este realizata inca de la inceput, iar aceasta va dura cativa ani buni in conditii normale de trafic. Insa, in cazul blocurilor mai vechi, hidroizolatia poate sa fie ori distrusa de actiunea vremii sau de circulatia intensa.

Fii atent la toate indiciile! Apa incepe sa se infiltreze si, daca locuiesti la ultimul etaj, tavanul va fi afectat.

Stii cum se realizeaza o hidroizolatie de calitate?

Procesul tehnologic este unul relativ facil si presupune adaugarea unor straturi succesive de material pe suprafata terasei. Numarul acestora, dar si materialele folosite depind insa de mai multi factori, printre care se afla gradul de inclinare si circulabilitatea terasei.

In cazul in care terasa este dreapta, este necesara montarea de scurgeri pentru apa. In schimb, daca vorbim despre o terasa circulabila, atunci stratul de la suprafata trebuie sa fie mai solid si rezistent.

Materialul folosit in acest caz este bitumul, iar pentru termoizolatie trebuie sa se utilizeze polistirenul extrudat (acesta este mai dens decat cel expandat, clasic, folosit la termoizolatia peretilor).

Cat despre succesiunea straturilor, profesionistii recomanda folosirea uneia dintre cele doua metode:

- cea clasica presupune montarea stratului termoizolant la baza, pentru ca hidroizolatia sa fie pusa deasupra, impreuna cu un alt strat tare, de ceramica, pe care se poate circula;

- cea inversata, care lasa termoizolatia la suprafata. Dintre cele doua, aceasta pare sa fie mai avantajoasa, pentru ca protejeaza mai bine hidroizolatia, stratul fiind mai greu de inlocuit pentru o astfel de lucrare si totodata mai scump.

Recomandarea specialistilor este ca aceste lucrari sa fie realizate la temperaturi intre 5 si 35 de grade - primavara sau vara, evitandu-se totusi zilele cu temperaturi extreme.

Totodata trebuie evitate si perioadele cu precipitatii sau cu umiditate crescuta (dupa o perioada ploioasa, de exemplu, trebuie sa treaca minim 5 zile pana la inceperea lucrarilor) deoarece bitumul are nevoie de o temperatura constanta pentru uscare.

Cine ar trebui sa faca o astfel de lucrare?

Locatarii blocurilor care au nevoie de refacerea hidroizolatiei terasei nu trebuie sub nicio forma sa realizeze singuri procedurile de montaj!

Desi, la prima vedere, nu pare sa fie complicat, procesul este unul totusi complex si nu trebuie sa fie facut decat de o firma de specialitate, care beneficiaza si de echipamentul necesar, dar si de angajati instruiti si cu experienta in astfel de proiecte.

Pentru bucuresteni, Hidroizolatii terase Conduraru reprezinta una dintre cele mai bune alegeri. Firma poate sa recomande cea mai buna metoda in urma unei vizite, alegand materialele potrivite si cantitatile necesare.

Constructiile moderne au parcurs un drum lung de la nivelul la care se aflau in urma cu cativa ani. Inovatiile in domeniul constructiilor - functionale cat si estetice - sunt tot mai des intalnite si au o aparitie nu de multe ori surprinzatoare.

Astfel, in capitala au aparut tot mai multe cladri de birouri sau de locuinte cu un spatiu verde pe terasa. In acest caz, specialistii adauga la o hidroizolatie obisnuita inca un strat de separatie si filtrare, din material geotextil. Peste acesta sunt puse pamantul si plantele, in functie de proiect.

Alte proiecte de locuinte sau centre Spa solicita montarea de piscine pe terasa, de echipamente fitness sau chiar de locuri de joaca pentru copii.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul Hidroizolatii Conduraru si discutati cu specialistii lor.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#hidroizolatii constructii, #hidroizolatie Bucuresti, #hidroizolatie terasa bloc , #constructii