Cesarom a avut o crestere de 9%, desi piata de gresie si faianta a scazut

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 14:27
1467 citiri
Cesarom a avut o crestere de 9%, desi piata de gresie si faianta a scazut

Cesarom, liderul pietei de placi ceramice din Romania, a inregistrat in primul semestru din 2010 o crestere de 9% a cifrei de afaceri. Producatorul de gresie si faianta a inregistrat in prima jumatate din 2010 o cifra de afaceri de 15,4 milioane de euro si intentioneaza sa atinga 38,5 milioane de euro pana la sfarsitul anului.

Afacerile raportate de Cesarom in primul semestru au crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in ciuda scaderii pietei locale de profil cu aproximativ 10 procente, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit estimarilor Cesarom, piata autohtona de placi ceramice a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o valoare de 41 milioane de euro, in scadere fata de aceeasi perioada din 2009, cand a fost evaluata la 45 milioane de euro.

"Cu toate ca in prima jumatate din 2010 piata de placi ceramice s-a diminuat cu 10% fata de acelasi interval din 2009, am reusit sa ne atingem obiectivele pentru aceasta perioada, datorita cresterii numarului de distribuitori si a prezentei produselor proprii in toate magazinele de tip Do-It-Yourself, dar si datorita imbunatatirii pretului mediu", a declarat Eduard Macarescu, directorul comercial al Cesarom.

Acesta a subliniat ca acest an nu va marca o revenire a pietei autohtone de profil. "Piata de placi ceramice este caracterizata de sezonalitate, iar al doilea semestru al anului este marcat de o crestere a vanzarilor compatarativ cu prima jumatate din an", a mai adaugat Macarescu.

Compania a inregistrat in 2009 afaceri consolidate de 35 milioane de euro (150 milioane de lei). Pentru anul in curs, Cesarom estimeaza ca va raporta un avans de 10 procente al businessului, la 38,5 milioane de euro, pe fondul castigarii de cota de piata de la importatorii care nu vor reusi sa supravietuiasca in actualele conditii de piata, dar si datorita declinului inregistrat de producatorii de placi ceramice din Spania.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Cesarom cifra afaceri, #Cesarom gresie faianta, #piata placi ceramice scadere, #Cesarom crestere , #constructii