Ziare.com

Presedintele Carpatcement, Mihai Rohan: Statul isi bate joc de noi

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 12:15

   

Presedintele Carpatcement, Mihai Rohan: Statul isi bate joc de noi
Presedintele Carpatcement Holding, Mihai Rohan, a declarat joi ca in sectorul constructiilor este "o coruptie mare" in acordarea contractelor, iar statul este primul "care isi bate joc" de constructori, prin neplata lucrarilor.

"Statul este primul care isi bate joc de noi, in sensul ca nu plateste lucrarile. Se fac lucrari si pe urma ne spune ca nu are bani. Toata lumea intra ori in insolventa, ori in faliment unul dupa altul, ca la domino. Noi cei mai mari mai rezistam un pic, dar cei mai mici, multi dintre ei s-au dus si oameni seriosi, care de buna intentie au lucrat corect (...) Statul este primul care genereaza blocajul financiar prin neplata facturilor la timp sau cu mare intarziere", a spus Rohan.

Potrivit acestuia, nu exista transparenta in acordarea contractelor.

"Exista, in domeniul nostru (al constructiilor - n.red.), o coruptie mare in acordarea contractelor si o netransparenta evidenta care deranjeaza pe toata lumea, de la constructorii mici pana la cei mari. Se acorda lucrari mari unor constructori mari care nu au utilaje.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Ele s-au dus pe santiere, dar au deschise 12 sau 13 santiere fiecare. Subcontracteaza, cei mici nu au utilaje, nu au sisteme de management, nu au sisteme de calitate si lucrarile ies de proasta calitate, din pacate, cu intarziere mare si de proasta calitate", a mentionat Rohan.

Acesta a subliniat ca in Romania nu exista nicio viziune pe termen lung.

"Noi asteptam de la toti, toate partidele de opozitie, putere, nu conteaza care, cu toti cei implicati, sa facem o viziune, unde vrea sa ajunga in urmatorii 20 de ani? Vrea sa semene cu Anglia, Suedia, Australia sau cu Brazilia? Sau poate nu vrea sa semene cu nimeni.... Dar cum va arata, pe ce directie ne dezvoltam, care sunt obiectivele pe termen lung ca sa ne acordam sistemele noastre si ceea ce oferim noi pietii in directia respectiva", a mai spus presedintele Carpatcement.

Sursa: rNews

Articol citit de 1971 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

i-auzi

Rohan asta a fost secretar de partid la ICPILA (Institutul de cercetari si proiectari pentru industria liantilor si azbocimentului) de prin '80 pana la revolutie. Ce facea el pe acolo nu vreau sa va mai povestesc. Vorba aia "La vremuri noi, tot noi".

 

 

esti cam nestiutor, baiete!

Exista standarde pentru ciment conform carora este reglementata producerea cimenturilor cu adaus de zgura sau cenusa care poate ajungte pana la 30%, functie de destinatia cimentului.

 

 

Iar voi va bateti joc de beneficiari, dandu-le ciment de proasta ca-

litate, se pare ca este vorba de un amestec cu cenusa de

la termocentrale.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor