Cum alegem incaltamintea potrivita pentru turnarea asfaltului?

Advertorial
Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 15:52
11458 citiri
Cum alegem incaltamintea potrivita pentru turnarea asfaltului?

Dintre muncile manuale, lucrul in constructii este una dintre cele mai solicitante activitati din punct de vedere fizic. Cu riscuri de accidentare la tot pasul, purtarea echipamentului de protectie este mai mult decat o necesitate.

Turnarea asfaltului se numara printre cele mai riscante operatiuni ce necesita munca manuala. Contactul cu suprafete dure si mai ales temperaturile ridicate sunt factorii principali de care trebuie tinut cont la alegerea unei perechi adecvate de bocanci de protectie.

Daca o pereche de bocanci standard cu bombeu poate face fata la majoritatea muncilor de pe santier, la turnarea asfaltului este nevoie de incaltaminte de protectie gandita special pentru astfel de activitati.

Prin urmare, ce elemente trebuie sa avem in vedere la alegerea unei perechi de bocanci de protectie pentru turnarea asfaltului?

1. Talpa

Majoritatea tipurilor de bocanci de protectie mizeaza pe proprietatile antialunecare si modelele aderente de pe talpa; bocancii de protectie pentru turnarea asfaltului, in schimb, necesita o talpa perfect plata.

Acest tip de talpa previne ingreunarea bocancilor cu pietricele, smoala sau asfalt. In plus, lipsa modelelor de pe talpa protejeaza suprafata inca maleabila a asfaltului proaspat turnat.

Rezistenta la caldura de contact este poate cea mai importanta caracteristica a bocancilor de protectie pentru turnarea asfaltului. Atat talpa exterioara (realizata din cauciuc nitrilic), cat si branturile trebuie sa ofere o izolare termica adecvata, minimizand transferul de caldura intre asfaltul fierbinte si utilizator.

Rezistenta la temperaturi de 300 de grade Celsius este esentiala pentru a evita accidentarile serioase.

2. Elementele de siguranta

Daca talpa poate oferi protectia necesara la temperaturile inalte, celelalte elemente de siguranta asigura protectia piciorului la ceilalti factori de risc.

Bombeul este un element obligatoriu pentru incaltamintea de protectie pentru lucrul in constructii. O pereche de bocanci de protectie dotati cu bombeu compozit pot oferi un confort termic crescut, precum si protectia necesara la eventualele impacturi cu obiecte grele.

O atentie deosebita trebuie acordata si croielii incaltamintei de protectie pentru asfalt. Fetele din piele rezistenta la apa sunt un element destul de comun, dar limba cusuta integral este un element absolut necesar. Aceasta previne infiltrarea smoalei, uleiului sau asfaltului fierbinte inauntrul incaltamintei, scazand riscurile la care este supus utilizatorul.

3. Marimea

Bineinteles, alegerea unei perechi de bocanci de protectie de marime adecvata este de la sine inteleasa. Purtarea unei marimi prea mari sau prea mici poate duce la disconfort, basici sau bataturi.

In conditii de munca solicitanta pe toata durata zilei, confortul trebuie sa primeze. In caz contrar, utilizatorii ar putea fi descurajati de la purtarea bocancilor de protectie potriviti, ramanand expusi la accidente.

Purtarea echipamentelor de protectie potrivite activitatii prestate este esentiala. Din nefericire, nu exista o solutie universala pentru evitarea riscurilor de accidentare la locul de munca. De aceea, evaluarea atenta a riscurilor este atat de importanta pentru alegerea echipamentelor de protectie adecvate.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#incaltameinte protectie, #bocanci protectie constructii , #constructii