Firmele din constructii au de recuperat un miliard de euro de la stat

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 20:14
1567 citiri
Firmele din constructii au de recuperat un miliard de euro de la stat
Foto: Adevarul

Patronatul Societatilor din Constructii si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii ameninta ca vor paraliza tot sectorul daca statul nu isi va plati datoria de un miliard de euro catre firmele din domeniu.

"In ianuarie 2010 nivelul creantelor ce trebuiau recuperate de constructori se ridica la circa 2 miliarde euro, din care Guvernul a anuntat ca s-au platit jumatate. Acestea sunt datorii aferente anului 2009, insa in noiembrie-decembrie incep sa curga facturile din urma. De anul acesta probabil nu vor fi datorii prea mari, pentru ca nu s-au facut multe lucrari"a declarat Cristian Erbasu, presedintele PSC, potrivit Capital.

Vicepresedintele patronatului, Razvan Niculescu-Aron, a precizat ca firmele de constructii intentioneaza sa blocheze complet proiectele pe care le au asa cum s-a intamplat si in Polonia, la inceputul anului, cand guvernul a facut cateva modificari fiscale.

Patronatul firmelor din constructii se plange ca sectorul lor de activitate a avut o scadere foarte abrupta, iar valoarea proiectelor a scazut la jumatate. Din aceasta cauza, 30-40% din angajati au fost disponibilizati si nu au mai ramas decat 250-300.000 de muncitori pe santierele deschise acum in tara.

"Trebuie sa fie multe investitii in 2011. Sunt fonduri structurale ce trebuie absorbite. In timp de criza investitiile reprezinta medicamentul unei astfel de boli. Sunt si investitii strategice. Nu trebuie sa ne bazam doar pe bugetul de stat sau pe fonduri europene, ci si pe investitorii care vor sa se implice in Romania", a subliniat Cristian Erbasu.

Patronatul Societatilor din Constructii si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii au semnat un protocol de colaborare care presupune si crearea unei platforme care sa promoveze certificarea constructorilor.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#firme constructii datorii stat, #criza firme constructii , #constructii
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
mai ales UMBRARESCU cu lotul B dat de Tiron incalcandu se acordul de imprumut cu BEI