Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Unde va fi construita cea mai inalta cladire de birouri din lume

Marti, 20 August 2013, ora 18:05
1668 citiri
Unde va fi construita cea mai inalta cladire de birouri din lume
Foto: Bloomberg

Cea mai inalta cladire de birouri din lume va fi construita in Dubai, potrivit sefului unei zonei industriale detinute de stat, Dubai Multi Commodities Centre (DMCC).

Ahmed Bin Sulayem, presedintele DMCC, sustine ca o astfel de constructie poate atrage multi investitori, deoarece multe dintre cladirile deja existente nu corespund cerintelor companiilor mari, potrivit Bloomberg.

Ce se intampla cu cea mai inalta cladire-fantoma din lume

Boom-ul imobiliar din Dubai a avut drept consecinta construirea a mii de birouri care nu sunt atractive pentru companii din motive precum designul, structura actionariatului sau locul in care se afla amplasate. Aproximativ 45% dintre cladirile de birouri de aici sunt neocupate.

Cea mai mare cladire din lume uremeaza sa aiba o inaltime de 520 de metri si va fi parte a unui centru de 107.000 de metri patrati. Aceasta va include centre comerciale pentru companiile care doresc sa aiba propriile facilitati.

Autoritatea zonei intentioneaza sa vanda o parte din cladire, care va fi construita in cinci ani cu costuri de aproximativ 1 miliard de dolari, si sa pastreze restul pentru inchiriere.

Lucrarile nu vor fi demarate insa curand, in conditiile in care nu exista inca un proiect al cladirii, nu a fost desemnata firma de constructii, iar finantarea nu este asigurata in acest moment.

Bin Sulayem considera ca banii vor veni de la avansul platit de cumparatori, imprumuturi si obligatiuni islamice.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#cea mai inalta cladire birouri lume, #cladire birouri Dubai , #constructii