Carte de business: Te bazezi pe intuitie cand iei o decizie?

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 16:31
1829 citiri
Carte de business: Te bazezi pe intuitie cand iei o decizie?

Luarea unei decizii nu este in totalitate un proces rational, poate sa aiba la baza si alte componente, precum experienta anterioara sau consultarea cu alte persoane. Intelegerea acestui proces permite imbunatatirea lui si, in acelasi timp, evaluarea gradului de credibilitate al altor factori care joaca un rol esential in adoptarea unei decizii.

Gary Klein, autorul cartii "The Power of Intuition: How to Use Your Gut Feelings to Make Better Decisions at Work", sustine ca procesul de luare a unei decizii nu este in intregime rational, ci se bazeaza pe experienta anterioara.

Gary Klein nu intelege prin intuitie un al saselea simt, ci ca pe o aptitudine care poate fi invatata, avand un rol esential.

Viziuni diferite asupra procesului decizional

Exista raportari diverse in ceea ce priveste mecanismul luarii deciziilor de catre manageri. Adeptii unui sistem rational al luarii deciziilor sustin ideea ca la baza acestora sta un sistem rational si toti pasii sunt logici. Exista insa si alte pareri, unele persoane sustinand ca natura muncii manageriale face imposibila o abordare rationala a luarii deciziilor, existand mai multi factori care impiedica acest proces.

Citeste mai multe despre Carte de business: Te bazezi pe intuitie cand iei o decizie? pe Business24.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#carte de business, #decizii manageri , #consultanta