Ziare.com

Antibiotice Iasi exporta americanilor medicamente de 2 milioane de dolari

Joi, 27 August 2009, ora 20:38

   

Antibiotice Iasi exporta americanilor medicamente de 2 milioane de dolari
Compania din industria farmaceutica Antibiotice Iasi (ATB) va exporta medicamente in valoare de 2 milioane de dolari pe piata americana, dupa ce a primit certificarile necesare din partea autoritatii de reglementare din SUA, urmand sa realizeze pe viitor vanzari de peste 15 milioane de dolari/an.

Compania a inceput inca din anul 2006 dezvoltarea unui proiect destinat pietei Statelor Unite si a Canadei, ce consta in exportul de medicamente injectabile.

Ca urmare a demersurilor sale, Antibiotice Iasi a primit certificatele necesare din partea FDA (Food and Drug Administration), organismul de reglementare in domeniul medicamentelor din SUA.

In prezent, Antibiotice asteapta sa obtina autorizarea necesara exportului, care va incepe din trimestrul al treilea al acestui an.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Partenerii nostri de afaceri din SUA au lansat deja primele comenzi in valoare de 2 milioane dolari, ceea ce reprezinta doar o prima parte a unui export planificat de peste 15 milioane dolari/an", spun reprezentantii companiei.

"Exportul este o masura anticriza pentru Antibiotice, cu toate ca piata externa se confrunta cu probleme la fel de complicate. In conditiile in care la export facturile se incaseaza la 60-90 de zile, fata de 230 de zile, perioada in care se incaseaza pe piata interna, activitatea de export ajuta la echilibrarea fluxurilor financiare", adauga acestia.

Anul trecut, ponderea exportului in vanzari a fost de 12%, compania intentionand o majorare a acesteia, pentru anul 2009, pana la 15%. Principalul produs de export al companiei este Nistatina, Antibiotice fiind al doilea producator mondial al acesteia, cu o cota de piata de 25%.

Antibiotice mizeaza in acest an pe un profit net de 12,68 milioane lei, la o cifra de afaceri de 225 milioane lei.

Profitul net al companiei a crescut cu 50% in primele trei luni, la 10,56 milioane lei (2,47 milioane euro), aproape de nivelul prevazut pentru tot anul 2009, iar afacerile companiei au avansat cu 19%, pana la 57,65 milioane lei (13,51 milioane euro).

Dinamica pozitiva a profitului a fost rezultatul unui plan de reducere a costurilor, dar si ajustarii pe plus a preturilor la unele medicamente din perspectiva cursului de schimb, incepand cu luna februarie.

Sursa: rNews

Articol citit de 1064 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor