Romania, succes pe piata mobilei - Vezi pe ce loc ne aflam la nivel global

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 18:41
3715 citiri
Romania, succes pe piata mobilei - Vezi pe ce loc ne aflam la nivel global
Foto: yourmomhatesthis.com

Romania se afla pe locul 13 in lume la exportul de mobila, pe locul 28 la productie si pe locul 48 la consumul de piese de mobilier, a anuntat, miercuri, presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), Aurica Sereny, intr-o conferinta de presa.

"Conform datelor oferite de Centrul Italian pentru Studii Industriale (CSIL), Romania se afla pe locul 13 in lume la exportul de mobila, pe locul 28 la productie si pe locul 48 la consumul de piese de mobilier. Clasarea tarii noastre pe un loc inferior la consum este determinata de puterea de cumparare redusa a populatiei.

Tocmai din acest motiv, in Romania se cumpara in special mobila ieftina, de provenienta chinezeasca sau turceasca, si mai putin mobilierul de clasa medie, care ajunge in general la export. Exista, insa, si o cerere destul de mare pentru mobila foarte scumpa, stil, destinata mai ales amenajarii palatelor si conacelor", a afirmat Sereny.

Potrivit acesteia, valoarea importurilor de mobila este de 351,2 milioane de euro, in timp ce valoarea exporturilor se ridica la 1,421 miliarde de euro.

"Un fenomen interesant care se remarca in ultima perioada este acela al importului de mobilier second-hand din piele, din tari precum Germania sau Danemarca. In industria mobilei din tara noastra lucreaza 55.000 de oameni, la care se adauga si locurile de munca de pe orizontala, mai ales cele din sectorul transporturilor", a adaugat presedintele APMR.

In opinia Auricai Sereny, autoritatile din domeniu trebuie sa puna accent atat pe gestionarea durabila a padurilor, cat si pe plantarea unor specii rapid crescatoare, pentru a asigura, astfel, pe viitor, materia prima necesara industriei mobilei.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Romania export mobila, #producatori mobila Romania, #mobila Romania, #exporturi mobila, #exporturi romania , #export
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Oare. ce loc mai ocupăm pe piaţa Olandezilor, care-şi schimbau înain