40% din spatiile comerciale din Bucuresti sunt in mall-uri

Sambata, 15 Martie 2008, ora 13:50
2336 citiri
40% din spatiile comerciale din Bucuresti sunt in mall-uri

Stocul total al spatiilor comerciale moderne din Bucuresti este estimat la aproximativ 695.000 mp, din care 40% sunt reprezentati de proiecte de tip mall si centre comerciale, potrivit DailyBusiness.

Anul trecut, stocul de spatii comerciale moderne din Bucuresti s-a marit cu aproximativ 66.000 metri patrati, ceea ce reprezinta o cifra mai scazuta decat cea estimata, urmare a amanarii datei de finalizare a unor proiecte pentru trimestrele doi si trei din 2008.

Stocul spatiilor comerciale tip mall din Bucuresti va creste cu 26%, dupa finalizarea a 3 proiecte care totalizeaza 191.000 mp, anul acesta.

Astfel, cele 3 proiecte care se lanseaza in 2008 sunt Baneasa Shopping City, amplasat in zona de nord a Capitalei, cu o suprafata de 85.000 mp, Liberty Centre din sud-vest, cu 30.000 de mp si Sun Plaza din sud, cu 76.000 de mp.

Perioada standard de inchiriere a spatiilor comerciale este de 5-7 ani, pana la 10 ani pentru companiile ce inchiriaza suprafete mari, cu optiuni de prelungire sau reziliere a contractelor, se arata in acelasi studiu al Atisreal.

In prezent, chiriile solicitate pentru spatiile stradale ultracentrale se situeaza in intervalul 100-130 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce pentru suprafetele comerciale mai mici de 50 mp, situate in cadrul mall-urilor, nivelul chiriei este de 100-110 euro metrul patrat pe luna.

In centrele comerciale, costurile de intretinere au crescut usor, pana la aproximativ 7-9 euro/mp pe luna, in timp ce cheltuielile de marketing se ridica de obicei la 1-1,5 euro/mp pe luna.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#mall, #Bucuresti, #Spatii, #comerciale , #firma