Afacere profitabila: strutii

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 13:08
7434 citiri
Afacere profitabila: strutii

Gene false, posete dintre cele mai scumpe din lume, dar si sofisticate filtre antipraf sau globi oculari pentru transplant la om.

Ce au toate acestea in comun - provin de la struti. In tara noastra numarul fermelor de struti creste de la o zi la alta.

Unul dintre motive este ca terenul necesar unei ferme este mic, de pana in doua hectare, iar amenajarile nu sunt scumpe.

Nici pasarile nu sunt pretentioase, ele hranindu-se cu lucerna, porumb, grau, orz, dar si concentrate. Ceea ce le face speciale este ca au un randament superior celorlalte animale si pasari, putand ajunge la peste 80 oua/an (iar un ou incondeiat de strut se vinde cu 100 euro).

In plus, specialistii ne asigura ca aceste pasari au cea mai mare rata de conversie a mancarii in greutate. Carnea este comparabila cu cea de vita, dar cu continut mult mai scazut de colesterol.

Ceea ce nu stie multa lume este ca aproape totul se poate valorifica la aceste pasari.

Genele false de strut sunt la mare pret in industria frumusetii, grasimea este cautata in industria farmaceutica si cosmetica, pielea este folosita in marochinaria de lux, pentru ca este una dintre cele mai scumpe din lume.

Penele de strut sunt cautate in lumea modei si in industria electronica -datorita proprietatilor electrostatice. Si cu toate ca numarul fermelor de struti a crescut mult in ultimii ani, exista inca o cerere neacoperita pe piata internationala si locala.

Dupa cum se stie, strutul este cea mai mare pasare de pe glob, nu poate zbura, dar alearga cu o viteza de pana la 60 km/ora. Pasarea poate ajunge la o greutate de 160 kg si o inaltime de peste 2,5 metri.

Cei interesati sa inceapa o afacere in acest domeniu trebuie sa stie ca in general, pretul unei familii de struti tinere prereproducatoare ajunge la 2.100 - 2.500 euro, in timp ce o familie ajunsa in starea productiva se vinde in medie cu 3.100 - 3.500 euro.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#afaceri, #struti, #pene, #oua, #randament, #gene , #firma