Al Gore va castiga miliarde de pe urma incalzirii globale

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 12:13
2615 citiri
Al Gore va castiga miliarde de pe urma incalzirii globale

Al Gore, fost vicepresedinte american si unul dintre cei mai importanti militanti pentru protejarea mediului, ar putea deveni miliardar de pe urma investitiilor pe care le-a facut in tehnologie ecologica.

Fondul lui de investitii a oferit anul trecut 75 de milioane de dolari unei companii mici din California pentru a dezvolta tehnologie care are nevoie de putina energie electrica, informeaza Daily Telegraph.

Silver Spring Networks a folosit banii pentru a crea retele energetice cat mai eficiente, investitia lui Al Gore dovedindu-se si mai profitabila dupa ce guvernul a anuntat ca va investi 3,4 miliarde de dolari in astfel de tehnologii.

Din suma pe care guvernul o pune la dispozitie, mai mult de 560 de milioane de dolari vor ajunge la Silver Spring. Asta inseamna ca cei care au investit in mica firma californiana, inclusiv Al Gore, isi vor recupera banii de mai multe ori in urmatorii ani.

Jurnalistii de la Daily Telegraph precizeaza ca fostul vicepresedinte american a cheltuit multi bani pentru a-i convinge pe oameni sa isi schimbe modul in care folosesc energia, dar este printre putinii care vor avea de profitat de pe urma revolutiei energetice atunci cand aceasta se va intampla.

Criticii lui, in general politicieni de dreapta si cei care nu cred in incalzirea globala, spun ca va deveni primul "miliardar de carbon" al lumii si ca va avea de castigat miliarde de dolari de pe urma politicilor pe care tocmai el le-a incurajat sau le-a impus Guvernului SUA.

Al Gore se apara, insa, spunand ca nu a facut decat sa investeasca in ceea ce crede si ca nu este nimic in neregula in a fi activ in afaceri in Statele Unite.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Al Gore miliardar, #Al Gore profit, #Al Gore afaceri energie, #Al Gore incalzire globala, #incalzire globala profit , #firma