Ziare.com

Alte trei banci americane au dat faliment

Duminica, 08 Februarie 2009, ora 15:06

   

Alte trei banci americane au dat faliment
Autoritatile de reglementare din SUA au inchis la sfarsitul saptamanii noi banci din Georgia si California, ducand numarul falimentelor bancare din acest an la noua.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) a anuntat ca departamentul institutiilor financiare din California a inchis County Bank of Merced, iar FDIC a fost numita administrator judiciar, informeaza NewsIn citand Reuters.

County Bank, care avea 39 de unitati, detinea active de 1,7 miliarde dolari si depozite de 1,3 miliarde dolari, potrivit autoritatilor de reglementare.

Westamerica Bank of San Rafael din California va prelua toate depozitele bancii falimentare.

FDIC a mai anuntat ca a devenit administrator judiciar pentru Alliance Bank din California si ca a incheiat un acord cu o subsidiara a Zions Bancorp, California Bank & Trust, pentru preluarea tuturor depozitelor acesteia.

Alliance Bank, care a fost inchisa de departamentul institutiilor financiare din California - California Department of Financial Institutions -, avea active de 1,14 miliarde dolari si depozite de 951 milioane dolari.

Autoritatile de reglementare au spus ca a mai dat faliment si FirstBank Financial Services. Toate depozitele bancii din statul Georgia vor fi preluate de Regions Bank of Birmingham (Alabama), a mai anuntat FDIC, care a preluat administrarea judiciara a FirstBank.

FirstBank Financial Services avea active de circa 337 milioane dolari si depozite de 279 milioane dolari la sfarsitul lui 2008.

Anul trecut 25 de banci au fost puse sub sechestrul autoritatilor, comparativ cu doar 3, in 2007.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2295 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hehe

si e departe de a se termina! se pare ca dupa falimentul creditelor pentru locuinte acum urmeaza falimentul creditelor de consum (personale - de genul "doar cu buletinul"). iar tipul asta de credite, ar fi asigurate pe pietele financiare dupa aceleasi metode ca si cele ipotecare, folosind acele produse financiare atat de complicate incat aparent nici cei care le-au conceput nu sunt in stare sa le ia urma sau sa le prevada efectul (incompetenti sau mincinosi?). oricum cred ca e interesant de remarcat ca, desi s-a dovedit destul de clar ca modelul capitalist al societatii de consum e cel putin tot ata de gresit ca si cel comunist, se incearca rezolvarea crizei prin aceiasi oameni, aceleasi institutii si aceeasi filosofie ca cea care a dus la toate astea. Ma refer la incurajarea consumului, a creditelor, inmultirea banilor virtuali. Asteptam cu interes eventuala reforma...

 

Comunismul...

... a sucombat datorita faptului ca era muribund si in putrefactie. Dar acum nici capitalismul nu se simte prea bine...

Solutia: JOS CU ACTUALA OLIGARHIE ECONOMICO-FINANCIARA MONDILA SI INSTAURAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE ! Cine
s-o faca ? Cine sltul, daca nu fratele nostru apropiat de lupta, tovarasul Obama bin' Barack ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor