Amenda de aproape 1 milion de euro pentru doua firme din Romania

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 11:57
4143 citiri
Amenda de aproape 1 milion de euro pentru doua firme din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile Inform Lykos SA Romania si Zipper Data SRL cu amenzi in valoare totala de 4.454.380 lei, adica 994.000 de euro, pentru participarea la o intelegere anticoncurentiala.

In urma investigatiei derulate pe piata procesarii automate a corespondentei din Romania, institutia a constatat ca cele doua companii si-au coordonat strategiile comerciale astfel incat sa isi repartizeze anumiti clienti din domeniul utilitatilor.

"Practic, ele s-au folosit de pretextul participarii in asociere la o licitatie pentru a schimba informatii cu caracter confidential in vederea impartirii clientilor, scopul fiind de a-si maximiza castigurile si a-si creste cotele de piata", a declarat Bogdan Chitoiu, presedintele Consiliului Concurentei, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

HP a fost amendata de Consiliul Concurentei cu aproape 3 milioane de lei: Afla motivul

Legea interzice orice intelegere intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se limiteaza sau se controleaza productia, comercializarea, dezvoltarea tehnica sau cele prin care se impart pietele, respectiv clientii.

Ca urmare, Inform Lykos SA Romania a fost sanctionata cu 3.826.562 lei (echivalentul a cca. 854.000 de euro), iar Zipper Data SRL cu 627.818 lei (echivalentul a cca. 140.000 de euro).

Consiliul Concurentei, suspiciuni de monopol de stat pe piata de energie electrica

Companiile desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare etc.), fiind intermediari ai relatiei dintre expeditorii corespondentei si furnizorii de servicii postale.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#amenda concurenta companii Romania, #amenda companii Romania , #firma