Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ArcelorMittal a ajuns la un acord cu Guvernul francez

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 15:06
1730 citiri
ArcelorMittal a ajuns la un acord cu Guvernul francez
Foto: The Telegraph

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca firma ArcelorMittal a promis sa investeasca 180 milioane de euro in combinatul din estul Frantei.

"Guvernul s-a pronuntat in defavoarea nationalizarii temporare", a declarat oficialul de la Paris, citat de The Telegraph.

"Nu va exista niciun plan care sa implice concedieri", a adaugat prim-ministrul.

Miza disputei dintre guvernantii francezi si grupul luxembrughez ArcelorMittal este reprezentata de doua furnale, care ar putea fi inchise din cauza supracapacitatii de productie de otel din Europa.

Executivul francez a anuntat ca acestea vor fi ramane nefunctionabile, dar nu vor fi desfiintate.

Premierul francez a anuntat ca ArcelorMittal a acceptat sa le mentina pregatite pentru reluarea activitatii, in cadrul unui program de introducere a furnalelor intr-un program pentru reducerea emisiilor poluante, pentru care conducerea tarii este dispusa sa investeasca 150 de milioane de euro.

Intelegerea include un angajament al ArcelorMittal de a renunta la planul vizand desfiintarea a 600 din cele 2.600 de locuri de munca de la Florange si de a investi 180 de milioane de euro in urmatorii cinci ani pentru a dezvolta productia de otel la combinat.

Ministrul francez pentru Industrie, Arnaud Montebourg, a acuzat compania, la inceputul acestei saptamani, de minciuna si santaj, mentionand ca grupul nu mai este binevenit in Franta.

Ministru francez: ArcelorMittal nu respecta Franta, sa plece

Declaratiile virulente au fost insotite de amenintarea cu renationalizarea combinatului.

ArcelorMittal este prezenta si in Romania, la Galati. Grupul a anuntat la sfarsitul lunii iulie deschiderea unei noi scheme de plecari voluntare si se asteapta la demisia a peste 1.200 de persoane.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#ArcelorMittal acord guvern francez, #ArcelorMittal acord guvern Franta, #ArcelorMittal investitie Franta , #firma