Ziare.com

ArcelorMittal inchide temporar inca o sectie

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 11:08

   

ArcelorMittal inchide temporar inca o sectie
ArcelorMittal Galati va inceta, incepand cu 21 decembrie, activitatea la Uzina de Laminate Plate (ULP), dupa ce in urma cu doua saptamani combinatul siderurgic a inchis, pentru o perioada nederminata, o otelarie si un furnal.

Decizia afecteaza un numar de 3100 de salariati care lucrau in Uzina de Laminate Plate, informeaza AMOS News.

Activitatea va fi sistata doar pentru doua saptamani, timp in care se va efectua o revizie, potrivit conducerii ArcelorMittal Galati.

"Uzina de Laminate PLate va inceta activitatea intre 21 decembrie si 7 ianuarie 2009. In acesta perioada se vor face revizii. Nu vor fi probleme din punctul de vedere al angajatilor. Oamenii vor veni la munca si vor asigura paza uzinei sau vor desfasura alte activitati. Deocamdata nu se pune problema de disponibilizari sau trimiteri fortate in somaj tehnic", a afirmat Ionica Pricopi, presedintele Sindicatului "Siderurgistul" din ArcelorMittal Galati.

Pana la sfarsitul anului, sectii cu aproape 5000 de siderurgisti vor fi inchise temporar in vederea reducerii productiei. Mai mult, in primele doua luni ale lui 2009, toti angajatii isi vor lua prin rotatie, pentru o perioada de zece zile, un concediu de odihna.

Aceasta masura vizeaza limitarea platilor pentru tichetele de masa, care se acorda doar in zilele in care salariatii vin la program. Un tichet de masa la combinatul siderurgic galatean este in valoare de 83 lei. In urma acestei masuri se vor economisi in jur de 330.000 euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 873 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor