Asiguratorii au majorat tarifele RCA cu 5-10% in ultimele trei luni

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 13:14
1557 citiri
Asiguratorii au majorat tarifele RCA cu 5-10% in ultimele trei luni

Tarifele politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au fost majorate cu aproximativ 5-10% in ultimele trei luni si vor continua sa creasca in perioada urmatoare, pe fondul cresterii ratei daunelor.

"In fiecare luna se schimba tariful RCA cu cativa lei", a declarat directorul general al societatii de brokeraj RCA Ieftin, Alexandru Pintilie, care a adaugat ca una din principalele cauze de scumpire a politelor sunt tarifele tot mai mari practicate de service-urile auto, informeaza NewsIn.

"Lipsa de educatie financiara a soferilor si indiferenta societatilor de asigurari fata de tarifele practicate de service-uri conduc la o scumpire nejustificata a politelor", a mentionat seful societatii de brokeraj RCA Ieftin.

El a explicat ca asiguratorii ar trebui sa verifice preturile practicate de service-uri, pentru ca acestea sa nu "incarce nejustificat facutura".

"Cele mai importante majorari, de 30-40%, s-au inregistrate la jumatatea acestui an pe segmentul Casco", a mai spus Pintilie.

El considera ca asiguratorii ar trebui sa faca o baza comuna de date in care sa se regasesca istoricul fiecarui client, pentru a limita rata daunelor.

Directorul societatii de brokeraj RCA Ieftin a mentionat ca, in prezent, cele mai mici tarife RCA sunt practicate de EuroIns Romania si OTP Garancia.

Potrivit lui Pintilie, EuroIns Romania percepe 252 lei persoanelor cu varsta sub 30 ani pentru o polita RCA pe o perioada de un an, daca au de asigurat o Dacia Logan cu o capacitate de 1.201 - 1.400 cm cubi. "In acelasi pret sunt incluse si doua tichete cadou", a adaugat Pintilie.

La OTP Garancia, soferii de peste 30 de ani platesc 200 lei pe an pentru o Dacia Logan.

RCA Ieftin este o societate de brokeraj in asigurari, care incheie asigurari RCA si Casco pentru toate societatile autorizate de arbitrul asigurarilor sa incheie astfel de polite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#asigurari auto, #RCA, #scumpire, #asiguratori , #firma