Basescu: Investitia Ford la Craiova a fost posibila dupa vizita in Coreea

Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 10:02
1672 citiri
Basescu: Investitia Ford la Craiova a fost posibila dupa vizita in Coreea
Foto: impactnews.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca firma Ford nu a putut investi la Craiova decat dupa ce el a discutat cu omologul coreean pentru ca statul coreean sa-si asume eventualele dispute ale creditorilor impotriva Daewoo Automobile, dupa ce aceasta a intrat in faliment.

"Investitia Ford la Craiova a fost posibila in urma vizitei pe care am facut-o in Coreea, a discutiei pe care a avut-o cu presedintele coreean, cu ministrul de finante coreean, in care am cerut rezolvarea conditiei fundamentale pentru privatizarea uzinelor de la Craiova, anume asumarea de catre statul corean a disputelor pe care eventual le-ar fi avut creditorurii impotriva Daewoo Automobile, care a dat faliment. Pana cand statul coreean nu si-a asumat eventuale procese de la creditorii Daewoo Automobile, Ford n-a putut sa faca investitia", a declarat Traian Basescu intr-o emisiune la ProTV.

Presedintele a recunoscut ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a negociat bine cu partea americana dar a subliniat ca prima discutie cu Ford Jr., in Statele Unite ale Americii, a fost purtata de el.

Afirmatiile au fost facute in emisiunea "Dupa 20 de ani", in contextul in care seful statului a explicat ca "axa Washington-Londra-Bucuresti" ramane cea mai importanta in politica externa a Romaniei.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#investitie Ford Craiova, #faliment Daewoo Craiova, #Ford Craiova Basescu , #firma
Comentarii
Poza xilopolous
xilopolous
rank 5
Pai acum catva timp, in momentul vizitei la Craiova, ii multumeati lui Tariceanu pentru investitia Ford de la Craiova.