Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Bin Laden face un pod de 200 de miliarde de dolari peste Marea Rosie

Luni, 02 Iunie 2008, ora 19:20
2958 citiri
Bin Laden face un pod de 200 de miliarde de dolari peste Marea Rosie

Compania imobiliara Middle East Development, cu sediul la Dubai, se asteapta sa inceapa in 2009 lucrarile la un proiect de 200 miliarde dolari pentru a construi primul pod peste Marea Rosie - care sa lege Yemenul de Djibouti - precum si doua noi orase.

Grupul, controlat de un om de afaceri saudit, Tarek Mohammed bin Laden, va investi cel putin 10 miliarde dolari in acest proiect si vrea sa obtina restul de bani de la alti investitori si institutii financiare, a declarat un director al companiei, citat de Reuters.

"Familia bin Laden este originara din Yemen. Acestia doresc sa lupte impotriva saraciei, somajului si sa lege regiunea Golfului Persic cu Africa musulmana", a spus reporterilor Issam Halabi, vicepresedintele pe afaceri tehnologice, cu ocazia unei conferinte de presa a care a avut loc luni la Dubai.

Podul, care este punctul central al proiectului de dezvoltare, va avea 28,5 kilometri (17,71 mile) si va deservi tranporturilor rutiere, feroviare, transportului gazelor naturale si a apei, a spus Halabi.

Proiectul a starnit interesul unor companii precum Bechtel si Hewlett-Packard (SUA), Ericsson (Suedia) si Veolia Environnement (Franta), conform lui Halabi.

Bin Laden, fratele vitreg al leaderului al Qaeda, Osama bin Laden, vrea sa ofere adapost pentru 5 milioane de yemeniti si 1,5 milioane de locuitori din Djibouti.

Yemen, una dintre cele mai sarace tari din afara Africii, s-a confruntat cu probleme din cauza somajului si a cresterii preturilor in sudul tarii, precum si cu lupte intre fortele guvernamentale si rebelii Musulmani siiti, in nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#pod, #Marea Rosie, #bin Laden, #Middle East Development, #Yemen , #firma