Boc si Basescu dau Rafo Onesti garantii de 330 milioane de euro

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 07:29
1913 citiri
Boc si Basescu dau Rafo Onesti garantii de 330 milioane de euro

Guvernul a adoptat un memorandum prin care acorda o garantie de stat in valoare de 330 milioane de euro pentru Rafo Onesti in vederea realizarii planului investitional si a lantului petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim.

"Am adoptat un memorandum prin care Guvernul isi arata disponibilitatea de a acorda o garantie de stat in valoare de 330 milioane de euro pentru Rafo Onesti in vederea realizarii planului investitional si pentru realizarea, in fapt, a noului lant petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim, care, pe de o parte, va duce la salvarea a peste 1.500-2.000 de locuri de munca si, pe de alta parte, va contribui la realizarea unui lant petrochimic extrem de important pentru industria si economia romaneasca", a spus premierul Boc.

Decizia a fost luata dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Slobozia, ca se analizeaza posibilitatea acordarii de garantii de stat pentru RAFO Onesti, companie care se afla in proces de modernizare dupa ce si-a platit datoriile de stat, si pentru santierul naval Mangalia.

"Se analizeaza acum garantii de stat pentru RAFO Onesti, care este intr-un proces de modernizare, dupa ce si-a platit toate obligatiile istorice la stat, si pentru santierul naval Mangalia, toate mari companii, cu mare capacitate de a prelua produsele IMM-urilor", a spus Basescu atunci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Rafo Onesti garantii stat, #Boc Basescu rafo Onesti , #firma