British Airways ar putea fuziona cu compania aeriana Qantas

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 12:06
807 citiri
British Airways ar putea fuziona cu compania aeriana Qantas

Guvernul australian este de acord cu o eventuala fuziune intre British Airways si Qantas Airways respingand totusi o preluare a companiei australiene de transport aerian.

Marti, cele doua companii au anuntat ca poarta negocieri in vederea unei fuziuni, pe fondul declinului inregistrat de traficul aerian ca urmare a crzei economice ce a obligat toate companiile sa reduca drastic costurile, informeaza Daily Mail.

Cu toate acestea, guvernul laburist australian, care se bazeaza pe sprijinul sindicatelor, a amenintat cu intreruperea negocierilor in cazul in care Quantas ar fi amenintata de o preluare.

"Intr-un astfel de caz, cu siguranta guvernul nu va sprijini un asemenea demers", a declarat ministrul australian al trsansporturilor, Anthony Albanese, pentru postul national de radio.

Albanese spunea marti ca detinerea majoritara in Qantas va ramane australiana, urmand ca limita maxima a participatiilor straine sa fie de 49%.

"As sustine o fuziune", a anuntat unul dintre reprezentantii companiei White Funds Management, ce detine actiuni in Qantas, indicand necesitatea scaderii costurilor, pe fondul prabusirii cererii si a riscului de recesiune.

Reprezentantii British Airways, a carei valoare de piata, de 2,7 miliarde dolari, este cu putin mai mica decat cea a Qantas, au anuntat ca negocierile cu operatorul spaniol Iberia vor continua, in vederea formarii celui de-al treilea operator aerian din lume.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#British Airways, #qantras airways, #fuzionare companii aeriene, #criza economica , #firma