British Petroleum sfideaza sanctiunile si face mari afaceri cu Rusia

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 11:58
1966 citiri
British Petroleum sfideaza sanctiunile si face mari afaceri cu Rusia
Foto: priceofoil

Desi Uniunea Europeana a impus sanctiuni Moscovei, punand pe lista neagra multi oameni de afaceri rusi dupa anexarea Crimeii, iata ca puternica firma britanica British Petroleum sfideaza masurile impotriva Rusiei si face mari afaceri cu Rosneft.

Firma ruseasca Rosneft a semnat un al doilea acord important cu British Petroleum, potrivit The Moscow Times.

Acordul s-a incheiat cu toate ca directorul executiv al Rosneft, Igor Sechin si un apropiat al presedintelui rus, Vladimir Putin, este vizat de sanctiunile recente ale UE si SUA.

Acordul dintre BP si Rosneft a fost semnat la Khabarovsk in Orientul Indepartat din Rusia, in prezenta directorului executiv al British Petroleum, Bob Dudley.

Intelegerea prevede furnizarea de catre Rosneft companiei britanice de pana la 12 milioane de tone de produse petroliere.

Aceasta afacere presupune plata in avans a cel putin 1,5 miliarde de dolari de catre firma britanica, prin intermediul unor institutii financiare internationale.

Semnarea acestui acord vine dupa ce in urma cu o luna, BP si Rosneft au parafat o alta tranzactie de explorare in comun a resurselor petroliere din Rusia.

CEO al Rosneft, Igor Sechin este unul dintre mai multi oficiali rusi, carora le-a fost interzisa viza de calatorie in urma sanctiunilor impuse de SUA.

Anul trecut, Rosneft a anuntat afaceri in valoare de mai mult de 15 miliarde de dolari pentru vanzarea de petrol si alte produse catre BP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#gigant petrolului sfideaza sanctiunile, #British Petroleum contract Rusia, #acord British Petroleum Rosneft , #firma
Comentarii