Cat costa sa-ti faci o firma intr-un paradis fiscal?

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 08:52
10383 citiri
Cat costa sa-ti faci o firma intr-un paradis fiscal?

Din cauza regimului fiscal din Romania si a posibilitati cresterii TVA-ului la 24-25% si a cotei unice la 20%, tot mai multi romani aleg sa-si infiinteze firme in paradisuri fiscale precum Insulele Virgine Britanice, Seychelles, Bahamas, Barbados sau Montserrat.

Cei care doresc sa fie antreprenori in Insulele Virgine Britanice, trebuie sa stie ca metoda de inmatriculare/inregistrare presupune ca memorandumul si statutul sa fie semnate de actionar, iar actionarii trebuie sa fie persoane locale licentiate in acest scop.

Aici, termenii Bank, Insurance, Trust, Trustee, Chamber of Commerce, Municipal, Royal, British nu pot aparea in numele companiei fara acord anterior sau licenta, iar timpul de inmatriculare este de 4-5 saptamani, potrivit Capital.

Taxele si impozitele anuale sunt de minim 350 dolari in cazul in care capitalul social este mai mic de 50.000 dolari. Costurile obligatorii sunt de 1.000 de dolari, iar taxele anuale incluzand sediu registrat si agent registrat precum si taxele se ridica la aproximativ 1.240 de dolari.

Cei care doresc sa-si faca o firma in Barbados, trebuie sa stie ca toate numele trebuie sa se termine cu urmatoarele cuvinte: Incorporated, Inc., Corporation, Corp., Limited, LTD. Aici, taxele si impozitele anuale se ridica la 100 de dolari, iar taxele de constituire sunt de 2.000 de dolari.

In Cipru trebuie sa platesti 895 de euro pentru aprobare nume, inregistrarea societatii cu certificate eliberate complet (Certificatul de Inregistrare, Certificat de Director / Secretar, Certificat al Actionarilor, Certificatul de Sediu, Memorandumul si Actul Constitutiv inregistrat in limba greaca si copie tradusa in limba engleza.

Pentru servicii suplimentare precum introducerea pentru Cont Bancar trebuie sa platiti 250 de euro, pentru inregistrare pentru TVA 190 de euro, pentru schimbarea sediului social 150 de euro, pentru schimbarea Directorilor / Numele Societatii 150 de euro fiecare, iar apostila de Document 75 de euro.

Taxele anuale presupun aici: sediul - 200 de euro pe an, secretarul Nominalizat - 170 de euro, directorul Nominalizat - 200 de euro fiecare, actionar Nominalizat - 170 de euri fiecare, compania taxe anuale - 370 de euro, minim taxele de audit - 550 de euro (bazat pe tranzactii, costul total anual pentru o societate cu latente nominalizate (toate trei), a sediului, inclusiv conturile si audit - 1.550 de euro.

Pentru o firma inregistrata in Seychelles, taxele si impozitele anuale sunt de minim 100 de dolari americani in cazul in care capitalul social este mai mic de 100.000 de dolari, iar taxele de constituire se ridica la 890 de dolari.

Pentru sediu registrat si agent registrat trebuie platiti 780 de dolari, iar costurile optionale sunt, in functie de serivicii (Actionar nominalizat, Imputernicire cu autentificare notariala, Autentificare notariala sau Apostille, Certificate of Good Standing) sunt intre 160 si 590 de dolari.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#firma paradis fiscal, #crestere cota unica, #crestere TVA, #taxe firme , #firma