CCIR a premiat cele mai performante companii din Romania in cadrul Galei Topului National al Firmelor

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 11:35
2828 citiri
CCIR a premiat cele mai performante companii din Romania in cadrul Galei Topului National al Firmelor

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a premiat, joi seara, cele mai performante companii din economia romaneasca in cadrul Galei Topului National al Firmelor.

In deschiderea evenimentului, presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat ca, la finalul anului precedent, au fost depuse bilanturile financiar-contabile de la peste 650.000 de companii din toata tara, iar pentru Topul National au fost selectate 6.630 de societati, in conformitate cu metodologia topului constituita la nivel national.

"Acest proces a scos la iveala si anumite probleme din economia romaneasca. Desi sunt 10.000 de agenti economici in plus care au depus bilantul fata de anul precedent, trebuie sa va spun ca s-au mutat putin ponderile: a scazut numarul societatilor mari si foarte mari, a scazut numarul celor mijlocii, a scazut si numarul celor mici. Toata aceasta diferenta s-a dus catre microintreprinderi, unde avem 589.322 de agenti economici", a spus Daraban.

Presedintele CCIR a adaugat ca, in Romania, exista 275 de companii cu o cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro, dintre care 89 sunt romanesti si din doar 46 sunt firme private, cu capital integral romanesc.

"Cred ca este un semnal de alarma si trebuie toti ca ne mobilizam. Camerele de Comert reprezinta un vector important de imagine si de lobby extern. Putem ajuta mediul de afaceri strain din Romania luptand pentru o legislatie economica previzibila. In schimb, unde putem ajuta foarte mult mediul de afaceri din Romania este pe plan extern", a mai spus Daraban.

Pe de alta parte, el a reiterat nevoia de predictibilitate economica a mediului de afaceri din Romania si a solicitat Parlamentului sa respinga modificarea Codului Muncii.

"Noi dorim ca presedintele sa fie garantul predictibilitatii in Romania. Predictibilitate si in sectorul economic. Nu pot sa spun ca prevederile noii ordonante de schimbare a Codului Fiscal sunt rele. Dar ma intreb, cu usurinta cu care s-a dat, la nici o luna de la promulgare, schimbarea Codului Fiscal (...)

Ne punem intrebarea ca, probabil, cu aceeasi usurinta, se pot retrage toate aceste facilitati. Si unde mai vorbim de predictibilitate? Nu in ultimul rand, nu am vazut pe nimeni sa ceara modificarea Codului Muncii. Nu am inteles de ce aceasta lege a reprezentat agenda prioritara a Senatului Romaniei. (...)

Cred ca nu era de actualitate si solicitam parlamentarilor ca, la Camera Deputatilor, acest proiect de lege sa fie respins. Nu vreau sa intram intr-un joc de uzura, sa umblam pe articole la un Cod al Muncii votat acum patru ani. Vreau sa fie respinsa legea. Cred ca aceste lucruri sunt foarte importante pentru predictibilitatea Romaniei", a subliniat Mihai Daraban.

De asemenea, acesta a adaugat ca, pe langa predictibilitate, mediul de afaceri din Romania mai are nevoie de o lege a parteneriatului public-privat, dar si de o lege a holdingului.

"Ne-ar trebui si o lege a parteneriatului public-privat, o lege a holdingului, dar haideti sa ne axam pe aceasta predictibilitate, pe care, la ora actuala, numai Presedintia Romaniei o mai poate garanta", a conchis presedintele Camerei de Comert.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Mihai Daraban CCIR, #Gala Topului National al Firmelor, #cele mai performante companii , #firma