Cele doua noi societati energetice, functionale la 31 decembrie

Vineri, 21 August 2009, ora 21:40
1869 citiri
Cele doua noi societati energetice, functionale la 31 decembrie

Cele doua societati rezultate in urma restructurarii sectorului energetic din Romania ar putea fi functionale la data de 31 decembrie, a afirmat, vineri, la Targu Jiu, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Pana la sfarsitul lunii septembrie, vom prezenta Guvernului actul normativ de restructurare a productiei de energie. Speram ca la data de 31 decembrie 2009 cele doua companii nationale energetice sa devina functionale. Dupa cum se stie, 15 august a fost dead-line-ul dezbaterii publice.

Avem opinii de la toti cei interesati si chiar sugestii privind programul anuntat de Ministerul Economiei. Urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa avem ultimele discutii cu structurile patronale si sindicale din cadrul companiilor nationale.

In perioada 6-15 septembrie, vom avea o ultima manifestare legata de armonizarea tuturor propunerilor privitoare la restructurarea productiei de energie", a spus Videanu.

Marin Condescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, prezent la intalnirea cu ministrul Economiei, a declarat ca este multumit de finalizarea anuntata de Videanu.

Cele doua societati, listate la bursa

Cele doua societati rezultate din restructurarea sectorului energetic vor fi listate la bursa, cu un procent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi actionarul majoritar al acestor doua companii.

In componenta primei societati vor intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#societati noi energie, #functionale 31 decembrie, #Videanu societati energie, #societati energie listate bursa , #firma