Cele mai importante 3 faze ale unei fuziuni

Advertorial
Luni, 26 Februarie 2018, ora 16:46
8102 citiri
Cele mai importante 3 faze ale unei fuziuni
Foto: CC0 Creative Commons

Fuziunea este un proces extrem de complex, ce presupune o sincronizare perfecta a tuturor partilor implicate in aceasta operatiune.

Exista 2 mari tipuri: fuziunea pe orizontala si fuziunea pe verticala. Daca prima presupune alipirea a doua companii aflate in competitie directa, fuziunea pe verticala se face fie intre furnizor si companie, fie intre client si companie.

Scopul final al unei astfel de operatiuni presupune transformarea mai multor entitati comerciale in una singura, cu obiective clare de crestere a eficientei si relevantei, in segmentul de business respectiv.

Pentru ca asistenta juridica pe intreaga durata a fuziunii este extrem de vitala, vom face in randurile de mai jos o radiografie clara a intregului proces.

Asadar, iata care sunt cele mai importante 3 faze ele unei fuziuni:

Inventarierea activelor si pasivelor

Procesul de fuziune trebuie sa inceapa cu acest pas extrem de important, ce poate fi hotarator in privinta structurii de capital a partilor implicate.

In aceasta etapa, elementele de activ si pasiv isi pot schimba valoarea reala, fata de cea contabila.

De aceea, o reevaluare este absolut necesara, menita sa ajusteze in mod corect aportul net al contributiilor, cu care fiecare entitate participanta vine la masa negocierilor.

Lipsa unei astfel de inventarieri cauzeaza erori de estimare a capitalului, respectiv a participatiei la procesul de fuziune, lucru ce atrage dupa sine un interes mai cazut al actionarilor, vizavi de aceasta actiune.

Intocmirea situatiilor financiare

Asistenta juridica financiara este o parte extrem de importanta al procesului de fuziune, mai ales in aceasta etapa.

Este momentul in care absolut toate partile implicate trebuie sa intocmeasca situatiile financiare ale companiilor, in conformitate cu prevederile impuse de Ministerul Finantelor Publice.

Un lucru extrem de important: exista cazuri in care una sau mai multe parti participante la acest proces sa provina dintr-o alta tara, lucru ce atrage dupa sine necesitatea gasirii unui numitor comun, de natura lingvistica.

De aceea, este recomandata asistenta pe partea de traduceri legalizate, pentru eliminarea oricarei neclaritati. O echipa de profesionisti ce asigura o traducere clara a intregii documentatii asigura un plus de siguranta intregului proces de fuziune.

Fuziunea propriu-zisa

Este poate cea mai complexa etapa a intregului proces, pentru ca solicita un urias aport de resurse din partea tuturor partilor implicate.

In acest pas, se va determina valoarea contabila a actiunilor a tuturor entitatilor, se va stabili raportul de schimb al actiunilor, se va determina numarul de actiuni emise de noua societate comerciala si se va calcula prima de fuziune, ca diferenta dintre valoarea contabila si cea nominala a actiunilor.

Ca si pana acum, este recomandata asistenta pe partea de traduceri legalizate, in cazul in care fuziunea presupune si colaborarea multilingvistica a partilor implicate.

Bunul mers al unei proces de fuziune depinde extrem de mult de modul in care partile participante stiu cum sa se sincronizeze.

Asistenta juridica, precum si cea pe partea de traduceri autorizate, reprezinta o resursa importanta pe care companiile participante trebuie sa o constientizeze inca de la inceput.

Lipsa neclaritatilor si o transparenta excelenta contribuie foarte mult la avansarea lucrurilor cu o viteza uluitoare. De aceea, externalizarea anumitor sarcini reprezinta una dintre cheile succesului, in procesul de fuziune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#traduceri legalizate firma , #firma