Cele mai puternice femei de afaceri din lume si companiile uriase pe care le conduc

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 09:03
10858 citiri
Cele mai puternice femei de afaceri din lume si companiile uriase pe care le conduc

Unele dintre cele mai puternice si cunoscute companii din lume sunt conduse de femei, fie ca este vorba despre industria auto, IT, petroliera sau a bauturilor carbogazoase, iar majoritatea celor mai de succes 50 de femei de afaceri din lume provin din Statele Unite ale Americii.

Cea mai puternica femeie de afaceri din lume este Mary Barra (foto), in varsta de 52 de ani, presedinte al General Motors, se arata in topul Fortune, citat de CNN Money.

Americanca este prima femeie aflata in fruntea unui producator auto global, supraveghind mai mult de 212.000 de angajati din aproape 400 de fabrici de pe sase continente.

De profesie inginer electric, si-a petrecut intreaga cariera la GM, confruntandu-se cu mari provocari in Statele Unite, unde cota de piata este la un minim istoric, iar profiturile sunt sub Ford, dar si in Europa, unde brandul Opel al GM a pierdut miliarde de dolari. Insa, in companie, profiturile au revenit, iar Barra are aprobarea consiliului de adminsitratie pentru a investi si a face firma din noua prospera.

Pe locul doi se afla Ginni Rometty, in varsta de 56 de ani, director si presedinte al IBM, companie cu clienti si angajati in 170 de tari, fiind cea mai valoroasa firma condusa de o femeie.

Indra Nooyi este a treia femeie in top, ea fiind director si presedinte al PepsiCo. In varsta de 58 de ani si nascuta in India, ea a ajutat la dublarea vanzarilor companiei in afara Statelor Unite, veniturile de 65,6 miliarde de dolari ale PepsiCo provenind in masura egala din SUA si din celelalte tari.

Iata care sunt cele mai puternice 10 femei de afaceri din lume:

1. Marry Barra, 52 de ani, director General Motors;

2. Ginni Rometty, 56 de ani, director si presedinte IBM;

3. Indra Nooyi, 58 de ani, director si presedinte PepsiCo;

4. Maria das Gracas Silva Foster, 60 de ani, director Petrobas;

5. Ellen Kullman, 58 de ani, director si presedinte DuPont;

6. Irene Rosenfeld, 60 de ani, director si presedinte Mondelez International;

7. Marillyn Hewson, 60 de ani, director si presedinte Lockheed Martin;

8. Meg Whitman, 57 de ani, director si presedinte Hewlett-Packard;

9. Patricia Woertz, 60 de ani, director si presedinte Archer Daniels Midland;

10. Gail Kelly, 57 de ani, director si presedinte Westpac.

Maria das Gracas Silva Foster (Brazilia) si Gail Kelly (Australia) sunt singurele femei de afaceri din top 10 din afara Statelor Unite ale Americii.

Cea mai tanara prezenta in top 50 al celor mai puternice femei de afaceri din lume este presedintele Yahoo, Marissa Mayer, in varsta de 38 de ani, pe locul 14, in timp ce pe locul 15 se afla directorul Imperial Tobacco, britanica Alison Cooper, totodata femeia de afaceri din Europa aflata cel mai sus in lista.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#cele mai puternice femei afaceri, #femei afaceri puternice lume, #top femei afaceri puternice , #firma